L'Aeroport de Reus no tindrà vols directes a Amsterdam el 2020

L'aerolínia Transavia elimina aquesta connexió i justifica que l'aeroport de Schipol està ple i la ruta no acaba de funcionar
Imatge d'un dels avions de Transavia | Cedida
 

 

Transavia, la companyia que gestionava la connexió entre l'Aeroport de Reus i l'Aeroport de Schiphol (Amsterdam) ha decidit posar punt final a aquesta ruta. Així ho confirmen fonts de l'aerolínia al Diari Més, que asseguren que aquesta operació finalitzarà el pròxim 26 d'octubre i no tenen previst renovar-la l'estiu de 2020. El motiu d'aquesta cancel·lació és que la ruta no acaba de funcionar i, a més, l'aeroport de Schiphol està ple, així que prefereixen reduir operacions que no funcionen per tal de poder gestionar millor les que sí que funcionen.

Diferents vols al llarg de la temporada 2019

Transavia va començar a operar a l'Aeroport de Reus el passat mes d'abril i oferia una connexió regular entre Reus i Amsterdam, cosa que no feia cap altra companyia. Des del 20 d'abril fins al 8 de juliol, l'aerolínia va programar dos vols setmanals (els dimecres i els dissabtes); a partir del 9 de juliol i fins al 24 d'agost oferia tres vols setmanals (els dilluns, els dimecres i els dissabtes). Finalment, entre el 25 d'agost i el 26 d'octubre en torna a oferir dos (els dimecres i els dissabtes). 

Segons dades de l'empresa Aena, la companyia Transavia és la cinquena pel que fa a volum de passatgers a l'Aeroport de Reus entre el gener i l'agost de 2019. Concretament, un total de 13.141 usuaris han volat amb aquesta aerolínia cap a Amsterdam al llarg d'aquest període de l'any. La afluència més elevada de passatgers va ser al juliol, quan en va transportar 3.579, seguida de l'agost amb 3.709. Transavia la superen les companyies de Ryanair, Jet2, TUI i Thomas Cook. 

Després de deu anys, l'aerolínia va recuperar la ruta entre Reus i Amsterdam l'estiu de 2017 amb l'objectiu d'ampliar o reduir les rutes amb l'Aeroport de Reus en funció dels resultats que s'obtinguessin. Així doncs, amb les dades actuals, la companyia creu que no són prou positives per renovar aquesta ruta la temporada vinent. Ara està per veure si alguna altra aerolínia recuperarà aquesta connexió substituint el servei que oferia Transavia o si, finalment, Reus es quedarà sense vols directes a Amsterdam. 

Altres rutes cancel·lades

D'altra banda, també cal destacar que la companyia Pobeda —que va estrenar una connexió entre Reus i Moscou el 2017— no ha ofert vols amb Rússia durant aquesta temporada d'estiu. A més, l'aerolínia Nordwind va escurçar aquesta connexió al juliol, connexió que estava previst que s'oferís fins al 26 d'octubre. 

"✏ REPORTATGE | Més de 100 alumnes cecs de Tarragona aposten per l'educació ordinària" "‼ El curs Inserlab de la URV, nominat a un premi mundial"