Els alcaldes de la Canonja i Vila-seca, preocupats per la manca d'informació durant l'explosió

Roc Muñoz i Pere Segura demanaran una reunió amb Protecció Civil i la Generalitat per tal de revisar els protocols en cas d'accident químic
L'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, aquest matí al centre de comandament de l'explosió química. | Àngel Ullate

Els alcaldes de la Canonja i de Vila-seca demanaran una reunió formal amb Protecció Civil i la Generalitat de Catalunya per tal de revisar els protocols d'informació i avís a la població que van tenir lloc durant l'explosió química d'aquest dimarts 14 de gener. Tots dos s'han mostrat agraïts per la tasca que estan duent a terme els diferents cossos d'emergències, però consideren que han fallat els mecanismes d'informació i reclamen millorar-los.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Roc Muñoz: «Crec que les sirenes s'han d'activar. És una forma d'avisar a la població»

«Crec que les sirenes s'han d'activar. És una forma d'avisar a la població i aquest és el protocol que tenim», ha expressat aquest matí l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, al centre de comandament muntat al costat de la indústria que va patir l'explosió. El batlle admet la seva preocupació i encara es pregunta perquè no van sonar les sirenes. 

Apunta, a més, que «a la Canonja estem acostumats a conviure amb la química, però això ha estat un episodi greu». Sobre la reunió que demanaran per revisar aquests sistemes, Muñoz avança que també podrien assistir altres ajuntaments del territori, com ara Constantí, que també li han fet arribar la seva preocupació amb aquesta qüestió.

Pere Segura: «La informació que hem rebut alguns ajuntaments és molt millorable»

«Determinats protocols van funcionar molt bé, però altres qüestions cal revisar-les», ha manifestat el seu homòleg de Vila-seca, Pere Segura, qui ha afirmat que van trobar a faltar una comunicació directa durant l'accident. En aquest sentit, considera «molt millorable la informació que hem rebut alguns ajuntaments durant el succès». «Ha passat un fet greu i no li podem treure importància. Aquest fet ha d'ajudar a estar millor preparats per altres episodis», ha indicat Segura.

"🔴 TGN confirma un nou impuls per reivindicar el potencial turístic de la Costa Daurada" "✈ L'aeroport de Reus tindrà una nova connexió aquest estiu"