L'Assemblea General de l'AEQT es reuneix telemàticament per analitzar la nova realitat del sector

Entre altres qüestions, s'ha anunciat l'inici d'un projecte per a reduir els vessaments de microplàstics al mar
L'AEQT es va reunir en l'assemblea general ordinària per a tractar els temes més urgents de la indústria petroquímica tarragonina. | Cedida
 

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha celebrat aquest dilluns la seva assemblea general ordinària. Ho ha fet d'una manera atípica, ja que per primera vegada ha tingut lloc per via telemàtica. Seguint el procediment habitual, en la trobada es va analitzar i mostrar a les 32 empreses membres la tasca duta a terme per l'associació des de la darrera reunió, que s'havia celebrat el mes de novembre.

L'AEQT vol posar fi als vessaments accidentals de microplàstics

Els informes de la gerència i les vuit comissions de treball en què s'estructura l'associació empresarial van abordar aspectes i projectes que s'han treballat en el fòrum de l'AEQT. Així, l'assemblea es va pronunciar sobre els problemes amb les diverses pèrdues i vessaments accidentals al medi de microplàstics, que s'han pogut veure en nombroses ocasions a les platges del litoral tarragoní i a algunes rieres. En aquest sentit, es va anunciar la construcció ja inciada d'una planta conjunta de depuració d'aigües, o la iniciativa OCS-Zero Pellet Loss per garantir que no es repeteixin aquests fets.

També es van repassar les novetats d'altres projectes com aquest, vinculats amb la sostenibilitat i l'economia circular. La reunió també va servir per aprovar el balanç de comptes del 2019 i els pressupostos per aquest any, per avaluar l'evolució dels índexs de seguretat i salut de les empreses de l'AEQT i de les empreses de serveis vinculades, i per a tractar la situació les reivindicacions històriques i importants per la indústria com les xarxes tancades de distribució elèctrica o les infraestructures del territori.

Imatge de boles de plàstic trobades el passat estiu a la platja Llarga de Tarragona. | TarragonaDigital.com

Rubén Folgado destaca el paper de la indústria química com a subministradora i motor econòmic

Hi va haver espai per a les presentacions, en aquest cas del president de l'AEQT, Rubén Folgado, que va accedir al càrrec en la darrera reunió del passat mes de novembre. En el seu discurs de benvinguda, Folgado va fer un repàs dels «profunds canvis» que han afectat la realitat del sector des de la darrera reunió assembleària: l'accident d'IQOXE del 14 de gener, en primer lloc, i la crisi de la Covid-19, en segon.

D'altra banda, el president de l'AEQT ha volgut destacar l'agilitat amb què la indústria s'ha adaptat a aquests reptes inesperats, que han reforçat l'aposta i el compromís de la indústria amb la seguretat, la transparència i el contacte amb la societat de l'entorn. Alhora, s'ha reflexionat sobre el paper essencial de la indústria química que s'ha evidenciat amb els últims esdeveniments, tant pel subministrament de material amb què es fan productes de primera necessitat, com pel seu rol com a motor econòmic del territori en un moment de crisi, fent també referència a les donacions a centres sanitaris.

"Atenció: La descoberta clau de la URV per buscar nous fàrmacs per frenar la Covid-19" "Última hora: Les últimes dades de defuncions i contagis de coronavirus a Tarragona"