El Banc de Sang preveu una baixada de donacions del 25% durant les festes de Nadal

Ha fet una crida a la solidaritat per cobrir les necessitats de més de 2.000 pacients fins a la primera setmana de gener
Una persona donant sang a un dels punts habilitats pel Banc de Sang de Catalunya. | Cedida

«Les dues darreres setmanes de desembre i la primera de gener són de les més crítiques de l'any», avisen un any més des del Banc de Sang. Han calcul·lat que el nombre de donacions pot caure en aquestes dates un 25%, mentre que la necessitat per a més de 2.000 pacients arreu de Catalunya que la necessiten es manté estable. És per això que han engegat la campanya 'Amic Invisible', per tal d'incentivar que nous donants s'estrenin i decideixin acabar l'any sense girar l'esquena a la solidaritat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La campanya explica que tots els donants que ho facin abans del 31 de desembre rebran una postal escrita per un receptor, com a mostra d'agraïment. Des del Banc expliquen que és important que els processos de donació siguin constants, perquè la sang caduca i això obre la porta a que determinats períodes de l'any es tornin especialment difícils per cobrir la demanda als hospitals de tot el país.

De Joan XXIII a Tortosa: aquest Nadal es podrà donar sang als sis hospitals de la demarcació de Tarragona

En el cas de la regió tarragonina, fins a sis centres hospitalaris estan preparats per rebre possibles donants interessats: el Joan XXIII i el de Santa Tecla a Tarragona, el Sant Joan de Reus, els hospitals del Vendrell i el Pius de Valls, i també el de la Verge de la Cinta de Tortosa. Des del Banc de Sang expliquen que la principal necessitat són les donacions de plaquetes, absolutament necessàries per als tractaments de càncer i que caduquen en un marge estret de només cinc dies.

Actualment, per cobrir la totalitat de les necessitats de sang de Catalunya, són necessàries fins a 1.000 donacions diàries. El perfil de donant vàlid sempre és el mateix: persones d'entre 18 i 70 anys que gaudeixin de bona salut, sempre de més de 50 quilos i, en cas de ser dones, que no estiguin embarassades. El formulari per donar sang es troba en aquest web i no és necessari acudir en dejú, com sí que passa en altres casos.

"❗Els 10 noms més destacats de l'any a l'àrea metropolitana de Tarragona" "💸 ATENCIÓ: El segon municipi més ric de tot Catalunya es troba a TGN!"