Els passos a seguir per cobrar un premi de la Loteria de Nadal

El 20 de març de 2020 és el darrer dia per poder cobrar els diners
Per poder cobrar un bitllet premiat en la Loteria de Nadal cal tenir en compte certs aspectes | CatalunyaDiari

La Loteria de Nadal ha deixat un bon pessic a la demarcació de Tarragona, on ha caigut el 'Gordo' en una administració de Salou, que havia distribuït 90 sèries, 80 d'elles al Centre Aragonés 'El Cachirulo' de Reus. La pregunta és: sabem com hem de cobrar un premi, si el guanyem?

Com la resta dels sortejos de les loteries estatals, existeix una data límit per poder obtenir els diners d'un bitllet premiat, concretament uns 3 mesos després del 22 de desembre. Concretament, totes aquelles persones afortunades tenen fins al 20 de març per obtenir els seus diners.

Com he de cobrar el dècim si...?

Un cop arribada aquesta data, el premi s'ha de considerar com incobrable. Tot i això, és possible que hagin passat coses o s'hagin donat situacions que poden provocar dubtes de com cobrar el premi, que et resolem a continuació:

1. És necessari tenir el dècim premiat original. No serveixen ni fotocòpies ni fotos amb el mòbil. Si es pot presentar un resguard d'aquest

2. Si s'ha tingut la mala sort que el bitllet ha acabat en uns pantalons que han passat per la rentadora, encara es pot recuperar. Cal anar a l'administració, omplir el formulari 'Sol·licitud de Pagament de Premis' i que l'Estat verifiqui que és autèntic abans de cobrar.

3. Es pot cobrar a través d'un xec o d'una transferència bancària. 

4. Si t'han robat el dècim, s'ha de presentar una denúncia a la comissaria més propera perquè s'iniciïn els tràmits per poder recuperar-lo.

5. Si el premi és inferior als 2.000 euros, et pots dirigir a qualsevol administració de loteries per cobrar els diners de manera immediata. 

6. Si t'han tocat més de 2.000 euros, en canvi, és obligatori anar a una oficina bancària

7. Si el bitllet està compartit amb més d'una persona, és necessari que s'identifiquin tots els amos del dècim premiat. 

Les imatges de la gran celebració a Reus i Salou pel 'Gordo' | Laia Solanellas

Com he de cobrar una participació?

Les participacions són una de les opcions per tenir més oportunitats de guanyar un premi a la Loteria de Nadal, ja que tens més números. Així mateix, el mètode per cobrar la butlleta no és el mateix que el dècim tradicional. 

En cas que toqui una participació, el premi s'ha de reclamar a l'entitat emissora, és a dir, qui ha venut la participació, ja que són ells qui són els encarregats d'administrar i abonar els diners. 

L'entitat ha de dipositar el número o números de loteria en una entitat bancaria. En cas que les participacions estiguin premiades amb un import superior a 2.500 euros, el banc s'encarregarà de la gestió i el repartiment dels premis. Aquesta informació serà donada per l'entitat que ha venut la participació, ja que a vegades no surt explicat a la butlleta. 

Les participacions de loteria han d'estar correctament enumerades i incloure una informació concreta: dades de l'associació o entitat que ven les participacions de loteria, segell de l'entitat, data del sorteig, la quantitat que es juga al sorteig, l'import del donatiu o recàrrec, data de caducitat, indicar que el fraccionament ha estat autoritzat per l'organisme de Loterías y Apuestas del Estado, la informació fiscal i l'entitat bancaria on s'han dipositat els dècims. 

També et pot interessar...

"🔴ALERTA: El Banc de Sang necessita donacions per cobrir les necessitats d'aquest Nadal" "❗Els 10 noms més destacats de l'any a l'àrea metropolitana de Tarragona"