Cop de realitat: Més de 170 nous positius i una defunció a les regions de Tarragona i l'Ebre aquest dimecres

El risc de rebrot també es torna a disparar a Tarragona

Els dos primers dies d'aquesta setmana els casos reportats de contagis i defuncions per coronavirus han estat força baixos. Tot feia preveure que no es tractava d'una millora de la pandèmia, sinó que era conseqüència de tres dies seguits festius que van fer disminuir el ritme de proves PCR, i finalment així ha estat.

En les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest dimecres 16 de setembre s'hi veu un cop dur de realitat: un total de 178 contagis de Covid-19 nous a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre, així com també una nova defunció. Amb aquest gran augment de casos, el total acumulat a la demarcació des del març ja és de 6.864 positius de coronavirus i 476 defuncions.

A la regió sanitària de Tarragona és on s'han registrat la gran majoria de nous casos, amb un total de 173, que deixen la xifra total en 5.641 positius de Covid-19. La defunció també s'ha produït en aquesta regió sanitària i els morts durant la pandèmia ja són 412. La mala notícia és que el risc de rebrot es dispara i es troba alt amb un 129,37, tot i que la velocitat de propagació del virus és de 0,79, lleugerament superior que dimarts. Finalment, segons Salut, hi hauria 71 persones ingressades i 10 a l'UCI als hospitals tarragonins.

A Reus els nous casos positius reportats han estat 45, amb un total ja de 1.316 contagis des del març. La mala notícia és que el risc de rebrot augmenta força i es torna a posar al 154,29, malgrat que l'Rt està al 0,66. Segons Salut, a l'Hospital Sant Joan de Reus hi hauria 29 ingressats i una persona a l'UCI.

A les Terres de l'Ebre la situació continua sent estable, amb 5 nous positius que n'acumulen 1.223, i cap nova defunció, mantenint la xifra a 64. El risc de rebrot segueix a la baixa i està al 66,42, tot i que l'Rt augmenta i està a l'1,32. Als hospitals ebrencs hi hauria 4 ingressats i una persona a l'UCI segons Salut.

"Els grans projectes que la Generalitat té pendents a Tarragona i Reus" "Un estudi de la URV denuncia la vulnerabilitat del col·lectiu LGBTIQ+ als campus"