Un mort per coronavirus a la regió de Tarragona en un dia amb recompte de contagis per una errada de Salut

Les xifres totals són de 2.222 casos positius acumulats i 4123defuncions
Tarragona continua lluitant contra el coronavirus | TarragonaDigital

Les dades oficials del coronavirus facilitades pel Departament de Salut han hagut de corregir-se aquest dilluns a la nit. Aquests fets han coincidit amb el Ministeri de Salut donant les xifres de l'estat a la tarda, per primer cop des de l'inici de la pandèmia, per donar-les amb més exactitud. En aquest sentit, des de Salut han admès que hi havia una errada amb la classificació de les proves PCR, fet que alterava els resultats a Catalunya i, directament, afectant les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, restant casos positius de nous contagis pel virus.

El total de positius a la demarcació de Tarragona, la nit del diumenge, situava en 1.994 al Camp de Tarragona i 232 a les Terres de l'Ebre, enfilant-los als 2.226 contagis. Ara, amb la correcció de Salut, els positius en són tres menys i situant-se als 2.222 positius. Pel que fa als positius de residents en residències de gent gran, se n'han detectat 3 més i la xifra se situa en 457 casos totals.

En les últimes dades oficials diàries publicades pel Departament de Salut aquest dilluns a la nit, entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, hi ha hagut una víctima mortal, en concret, en un sociosanitari. Des que va començar l'epidèmia, el global de les defuncions per Covid-19 arreu de la demarcació de Tarragona és de 413 morts —371 al Camp i 42 a l'Ebre.

El nombre de persones curades, aquest dimarts 19 de maig, també ha estat corregit pel Departament de Salut. L'acumulat de pacients que ja han superat el virus a casa nostra s'enfila als 1.058.

La darrera taula de dades facilitada per Salut és la següent:

 • Casos positius confirmats per prova diagnòstica PCR i test ràpid: 1.992 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 231 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos (determinats per professionals facultatius): 12.146 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 3.715 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos positius confirmats de residents a residències: 441 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 16 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Casos sospitosos a residències: 1.841 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 769 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions als centres hospitalaris (casos positius i sospitosos): 189 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 10 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a residències: 100 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a centres sociosanitaris: 12 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 0 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions a domicilis: 10 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions no classificades: 60 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 18 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Altes hospitalàries: 936 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 122 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals: 371 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 42 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos positius: 287 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 15 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals de casos sospitosos: 84 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 27 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències: 100 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 7 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos positius): 75 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 2 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
 • Defuncions totals a residències (casos sospitosos): 25 a la regió sanitària del Camp de Tarragona i 5 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

"Què ha passat? Gran flamarada en una torxa del Polígon Nord de Tarragona" "«No a qualsevol preu i sense garanties de seguretat»: IQOXE vol reobrir 4 plantes a TGN"