Una defunció i un centenar de nous positius de Covid-19 a les regions de Tarragona i l'Ebre

El risc de rebrot està disparat a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut ha publicat les dades sobre la pandèmia que fan referència als resultats obtinguts en el transcurs d'aquest dimecres. El balanç per la demarcació de Tarragona segueix sent força negatiu, i és que avui s'ha hagut de lamentar de nou una nova mort per coronavirus i s'han sumat un centenar de nous contagis, el que deixen la xifra acumulada des del març en 7.606 positius de Covid-19 i 485 defuncions a Tarragona i les Terres de l'Ebre.

A la regió sanitària de Tarragona s'han quantificat 76 nous positius de coronavirus que deixen el total en 6.275 casos. De nou ha estat en aquesta zona on s'ha sumat la mort, i ja han perdut la vida 420 persones des del març. El risc de rebrot baixa respecte ahir però continua sent alt, amb un 159,76, i una velocitat de propagació del virus de l'1,09. Segons el Departament de Salut, els hospitals tarragonins tindrien ara mateix 61 persones ingressades i 14 a l'UCI.

A Reus, on encara hi ha decretades mesures especials per la pandèmia, s'han notificat 15 positius nous i també ha estat on s'ha lamentat la defunció d'avui. En total ja hi ha 1.457 positius i 65 defuncions, més casos de Covid i les mateixes morts que en tot l'Ebre. El risc de rebrot baixa respecte a ahir però és alt, amb un 212,31 i una Rt de l'1,15, i segons Salut hi ha 23 ingressats i 3 persones a l'UCI a l'hospital reusenc.

A Tarragona ciutat la mala notícia arriba de la mà de la velocitat de propagació del virus, que és alta amb un 1,32. El risc de rebrot també és elevat, tot i que menys que ahir, amb un 141,93. Fins ara a Tarragona s'han produït 661 casos de coronavirus i 48 defuncions, i als hospitals tarragonins hi hauria 7 ingressats i 3 a l'UCI segons Salut.

Finalment a les Terres de l'Ebre torna a preocupar el risc de rebrot, que està disparat i arriba ja al 166,80 i una velocitat de propagació molt alta, del 2,13. Avui s'han sumat 24 casos de Covid nous, que augmenten l'acumulat als 1.331 contagis, i 65 defuncions. Segons Salut hi hauria ara 4 ingressats i 2 pacients a l'UCI als hospitals ebrencs.

"Actualització llista: Les escoles i grups confinats per Covid a Tarragona d'avui" "Última hora: Més defuncions i contagis per Covid-19 a TGN i l'Ebre"