Els Premis Emprèn de la Diputació premien les empreses que s'han adaptat a la Covid-19

Aquest certamen ha impulsat, des de la seva creació, un total de 159 projectes empresarials arreu del territori

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona, que pretenen impulsar projectes empresarials del Camp de Tarragona, es convoquen un any més. Enguany, però, posen especial rellevància en tots aquells projectes que s'han adaptat al context socioeconòmic derivat de la pandèmia de la Covid-19.

Aquests premis tenen l'objectiu de potenciar i donar suport a iniciatives emprenedores que suposin «un creixement econòmic, social i sostenible» dins el territori, i formen part de l'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona. Des de la seva creació, el certamen ha impulsat 159 projectes empresarials al Camp de Tarragona, al Baix Penedès i a les Terres de l'Ebre.

Els projectes es podran presentar fins al 31 de juliol a través de la pàgina web de la Diputació de Tarragona i, entre tots els premis, es podrà optar a una dotació econòmica total de 35.000 euros. A través de l'enllaç web també es pot consultar tota la informació i les bases del concurs. Aquests premis estan adreçats a totes aquelles persones que hagin iniciat un projecte d'empresa a partir de l'1 de juliol de 2017.

Dins el concurs, existeixen diverses categories segons l'àmbit empresarial on s'ubiqui el projecte, com pot ser el turisme, cultura i experiències; salut i esport; tecnologia i innovació; eficiència energètica, i sostenibilitat i economia social. El guanyador de cadascuna d'aquestes categories rebrà un premi de 4.000 euros, tot i que també el jurat atorgarà fins a 15 reconeixements, que s'enduran un premi de 1.000 euros cadascun. A banda de l'aportació econòmica, tots els premiats rebran assessorament tècnic per part de la Diputació de Tarragona o les seves entitats col·laboradores, per desenvolupar aquests projectes amb la màxima eficàcia.

Adaptar-se per avançar

Tot i això, el desenvolupament empresarial ha hagut de reformular-se i adaptar-se a la 'nova realitat' després de la Covid-19. En aquest sentit, el diputat delegat d’Ocupació i Emprenedoria, Francesc Barbero, ha assenyalat que «amb els guardons busquem premiar l’emprenedoria del nostre territori, però en aquesta edició també volem posar en valor aquells projectes empresarials que han aparegut en els darrers tres anys i que estan posant tots els seus esforços per evitar les conseqüències socioeconòmiques de la Covid-19».

A les bases de la convocatòria d'aquests Premis Emprèn 2020 s'ha afegit un nou criteri de valoració que té en compte com aquests projectes s'han adaptat als nous temps derivats de la crisi del coronavirus. Aquest nou criteri, que té com a objectiu donar resposta a la crisi sanitària, vol posar en valor aquelles propostes i mesures que han permès als comerços i empreses continuar amb la seva activitat i fins i tot iniciar-ne de noves.

"De Tarragona a Estats Units: La gran construcció que s'està fent des del Port" "Crisi, teletreball, oficines... els experts parlen: Com serà la feina a partir d'ara?"