Les empreses de l'AEQT donen equips de respiració i material de protecció als hospitals de Tarragona

El material, valorat en 330.000 euros, es distribuirà d'acord amb el criteri de les autoritats sanitàries

Les empreses de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han fet una donació de dotze equips de respiració de diferents característiques, així com material de protecció (EPI), a quatre hospitals de la demarcació per ajudar en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. El material, valorat en 330.000 euros, es distribuirà d'acord amb el criteri de les autoritats sanitàries als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona, Sant Joan de Reus, i Verge de la Cinta de Tortosa.

En concret, s'han adquirit sis equips d'anestèsia i ventilació, que tenen aquesta doble utilitat i són els equips que tenen ara mateix una major disponibilitat; dos equips de ventilació respiratòria; i quatre ventiladors d'urgències portàtils. Els hospitals del territori havien alertat en les darreres hores que encara no estan saturats, si bé la necessitat d'EPIs esdevé una necessitat inajornable.

Donacions i producció 'a la carta' de les necessitats del moment: la química de Tarragona no defuig l'emergència

Abans de fer pública aquesta donació, de fet, eren moltes les companyies químiques que també han reorientat la seva producció per tal d'abastir i donar resposta a les necessitats sanitàries del moment. Algunes com BASF han aturat la seva planta de xampús o detergents per començar a fabricar tones d'hidrogel desinfectant que també donaran a la sanitat pública, en especial els hospitals de Joan XXIII i el Sant Joan de Reus.

"🚗La gasolinera més barata del Camp de Tarragona en moments de pandèmia" "📉ÚLTIMA HORA: Devastadores dades de l'atur a TGN aquest març"