L'inici del confinament va desplomar en un 74% els accidents de trànsit a Tarragona

Un estudi de la URV assenyala les diferències a la carretera des que va començar el confinament
Imatge d'arxiu de l'A-27, una de les carreteres més concorregudes del territori | Àngel Ullate

Els accidents de trànsit a les carreteres de Tarragona i l'Ebre van disminuir un 74% entre les darreres setmanes de vida normal i les primeres setmanes de confinament. És una de les conclusions centrals que s'extreu d'un estudi de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible de la Universitat Rovira i Virgili (URV), encapçalat pels investigadors Òscar Saladié i Edgar Bustamante.

La recerca s'ha basat en les atencions dels Bombers a totes les carreteres del territori: vies interurbanes, urbanes, principals i secundàries. «Les diferències no són significatives, si bé la disminució d'accidents és major en la xarxa viària convencional i secundària, més que no pas en autopistes i autovies», aprofundeixen des de la universitat. La recerca compara les sis setmanes prèvies al sisme (de febrer a mitjans de març) i les sis posteriors (de mitjans de març a finals d'abril).

De 3,6 accidents diaris a menys d'un sinistre per jornada a les carreteres de Tarragona

Entre aquests dos períodes, el nombre de sinistres ha baixat en un 74%, una xifra considerable especialment atribuïda al descens dràstic de la mobilitat, amb vora un 80% menys de vehicles en carretera que en la rutina prèvia a la pandèmia.

L'estudi també posa de manifest altres dues dades d'interès: que s'ha trencat una mitjana d'accidents estable en aquest període de l'any amb relació als anys anteriors i que la mitjana prèvia al confinament era de 3,6 accidents cada dia, mentre que durant les setmanes següents va caure a una mitja de 0,9 accidents diaris a les carreteres de tota la demarcació.

"L'àrea de Tarragona torna a reclamar, junta, les infraestructures pendents" "Què recomanen els psicòlegs i experts de la URV per afrontar el nou dia a dia?"