El Port de Tarragona anuncia els guanyadors del Premi de Narrativa Curta

Les obres guardonades es publicaran en format digital durant els pròxims dies

El Port de Tarragona ha publicat els noms dels guanyadors del seu premi literari, el Premi de Narrativa Curta. En una edició totalment diferent a causa de la pandèmia del coronavirus, les obres guardonades es publicaran a la pàgina web de l'Autoritat Portuària i es podran consultar en línia. En aquesta setena edició s'han presentat més de 40 treballs, fet que demostra l'èxit i atractiu del certamen.

El premi, organitzat conjuntament amb els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu promoure l'ús literari del català als centres d'ensenyament del Camp de Tarragona, posant interès a incentivar els més joves a crear obres relacionades amb qüestions com la llengua catalana, la imaginació i l’interès per la matèria portuària i marítima. Tots els participants, d'entre 12 i 19 anys, havien d'escriure, precisament, sobre temes portuaris, o relacionats amb la mar, i preferentment del litoral tarragoní.

Els guanyadors de l'edició del 2020

El jurat, format per representants del Port de Tarragona i dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, atorga un primer i segon premi per a quatre categories, corresponents a quatre cursos, des de segon d'ESO fins a segon de Batxillerat. El campió i subcampió de cada categoria rebran una tauleta tàctil de 10,1 polsades, a més de poder gaudir d'una visita al nou Museu del Port de Tarragona i d'un viatge amb golondrina, tot i que hauran d'esperar que la situació sanitària i contextual es normalitzi.

D'aquesta manera, els guanyadors del Premi de Narrativa Curta del Port de Tarragona 2020 són:

Anna Pallejà Franquet, primer premi en l’apartat de primer i segon d’ESO.

  

Julia Guinaldo Albesa, segon premi en l’apartat de primer i segon d’ESO.

  

Biel Ramon Canela, primer premi en l’apartat de tercer i quart d’ESO.

  

Alexandra Sans Gavaldà, segon premi en l’apartat de tercer i quart d’ESO.

  

Arnau Virgili Giménez, primer premi en l’apartat de Batxillerat.

  

Martina Salvadó Montalban, segon premi en l’apartat de Batxillerat.

  

Eva López Doblado, primer premi en l’apartat de llengua anglesa,

  

— El segon premi de l’apartat en llengua anglesa ha quedat desert.

A banda dels guanyadors, el jurat també ha escollit vuit treballs més, gràcies a la seva qualitat narrativa, que seran publicats juntament amb els guanyadors en l'edició digital. L'Autoritat Portuària ha avançat que es posarà en contacte amb les persones creadores d’aquests vuit treballs per informar-los-en. Totes les obres es podran consultar ben aviat a la pàgina web del Port de Tarragona.

Una edició amb modalitats diferents

Malauradament, i arran de la pandèmia, els guanyadors no podran rebre els guardons a la Sala d'Actes del Port o al Teatret del Serrallo. Tot i això, des del port tarragoní esperen que, més endavant, sí que es pugui celebrar el lliurament de premis, un cop recuperada certa normalitat. Tan aviat com es pugui, han informat, s'avisarà a través de les xarxes socials, pàgina web i mitjans de comunicació, la data, el format i el lloc de lliurament dels premis.

La setena edició del Premi de Narrativa Curta va suposar un canvi pel que fa a la incorporació de noves modalitats de prova, que es van veure cancel·lades amb l'esclafit de la pandèmia de la Covid-19. Per una banda, es va crear el premi de 'Narrativa Breu' a través de Twitter amb relats de fins a 280 caràcters, i per altra, el premi de fotografia a través d'Instagram. De cara a les edicions futures, l'organització no descarta incloure també aquests nous formats.

"La gent gran de Tarragona viurà l'estiu del coronavirus de manera desigual" "Inversió multimilionària al Port de Tarragona en l'ampliació d'una empresa"