Obertes les inscripcions a les proves d'accés als cicles de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació

Els centres de Reus, Tarragona i Tortosa ofereixen fins a 12 estudis de grau superior, entre els quals hi ha Animació, Infografia 3D, Videojocs i entorns virtuals o Matriceria

El termini d’inscripció a les proves d’accés als estudis de grau superior de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona encara és obert i s’allargarà fins dijous, 21 de maig. Les persones interessades a cursar algun d’aquests cicles i que no reuneixin els requisits obligatoris per accedir-hi directament hauran de fer les proves, que tindran lloc entre el 29 de juny i el 6 de juliol, segons el calendari del Departament d’Educació.

Enguany, arran de la crisi del coronavirus, la inscripció a les proves d’accés als cicles de grau superior es farà eminentment de manera telemàtica, a través d’aquest enllaç, per tal d’evitar riscos i desplaçaments innecessaris. Tot i això, també es podrà fer de manera presencial al centre de referència, els dies 19, 20 i 21 de maig, amb cita prèvia que caldrà demanar, trucant al centre on es vulguin cursar els estudis.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En aquest cas, el tràmit s'haurà de fer individualment, amb la documentació impresa i emplenada des de casa i amb bolígraf propi. Alhora, es recomana també l’ús de mascareta i guants i evitar fer la inscripció de manera presencial a les persones vulnerables o amb simptomatologia de la Covid-19.

Els requisits per accedir als cicles directament

D’altra banda, podran accedir directament als estudis de grau superior de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació aquelles persones que tinguin el Batxillerat Artístic, un títol de grau superior d’arts plàstiques, disseny, conservació i restauració de béns culturals o d’art dramàtic en especialitat d’escenografia, entre d’altres disciplines. També queden exempts de l’examen els titulats en Enginyeria Tècnica Industrial, Arquitectura i Belles Arts o aquells que hagin superat les proves d’accés a aquests estudis universitaris. Totes les exempcions es poden consultar aquí.

La preinscripció al centre

Els futurs alumnes també hauran de realitzar la preinscripció al centre on volen cursar els seus estudis del 10 al 17 de juny, per via telemàtica i a través del portal preinscripcio.gencat.cat, tot i que també es podran apuntar presencialment, del 15 al 17 de juny, amb cita prèvia i respectant les pertinents mesures de seguretat. La matrícula definitiva serà després de l’estiu, entre l’1 i el 7 de setembre, un cop es reuneixin els requisits obligatoris o s’hagin superat les proves d’accés.

12 estudis de grau superior a Reus, Tarragona i Tortosa

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ofereix un total de set cicles formatius de grau superior: Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts Aplicades al Mur i Joieria Artística. Per la seva part, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus s’hi poden cursar els cicles de Gràfica Audiovisual, Infografia 3D, Arquitectura Efímera, Projectes i direcció d’obres de decoració i un cicle formatiu de grau superior en Videojocs i entorns virtuals.

Pel que fa a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, aquest serà el segon curs del cicle formatiu de grau superior de Modelisme i matriceria ceràmica, conjuntament amb l’Institut de l’Ebre i amb titularitat del Departament d’Educació de la Generalitat. Els dotze cicles formatius de grau superior en Arts Plàstiques i Disseny tenen, precisament, una durada de dos cursos acadèmics.

"Primeres xifres impactants: el Port de TGN perd milers de creueristes de cop" "La facturació de l'empresa BASF cau durant el 2019"