L'IPC a Tarragona puja sis dècimes al setembre i se situa en el -0,5%

El preu dels carburants registra una forta caiguda (-5,8%), però béns com els aliments (+3,6%) compensen la davallada

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a Tarragona va pujar sis dècimes al mes de setembre, situant la taxa interanual en el -0,5%. Segons dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la deflació ve marcada per una forta caiguda en el preu dels carburants (-5,8%), així com l'evolució en l'import dels subministraments de la llar (-2,7%) i l'oci i la cultura (-1,4%).

Malgrat tot, la inflació registrada en productes com els aliments (+3,6%), articles sanitaris (+1,3%) i vestit i calçat (+1%) compensen la davallada. Per primera vegada des que es va decretar l'estat d'alarma, l'IPC a Tarragona torna a situar-se per sobre el -1%. No obstant això, la demarcació acumula set mesos consecutius registrant caigudes de preus.

L'IPC puja tres dècimes a Catalunya 

L'IPC a Catalunya va incrementar-se tres dècimes al setembre, però la taxa anual es manté en negatiu, concretament en el -0,5%. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la deflació s'explica per la caiguda en el preu dels carburants (-5,5% interanual) i dels subministraments de la llar (-1,7%), tot i que sectors com la comunicació (-1,5%) o l'oci i la cultura (0,9%) també van registrar importants descensos.

Per altra banda, l'import dels productes alimentaris (+2,5%) i el vestit i el calçat (+1%) es va incrementar notablement. Al conjunt de l'Estat, l'IPC va pujar una dècima al setembre, registrant una variació interanual del 0,4%.

"Última hora: TGN registra més casos de Covid i defuncions en les últimes hores" "Llista actualitzada: Les escoles de TGN amb grups confinats i positius de Covid"