NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Maria José Figueras, nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili

La participació a les eleccions ha estat del 16,08%

 

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ja té rector. Maria José Figueras serà la qui liderarà la Universitat els pròxims quatre anys. Ha estat escollida amb un 51,21% dels vots. Per altra banda, l'altre candidat, l'actual rector, Josep Anton Ferré, ha obtingut un 48,79% dels vots. Han participat en aquesta jornada electoral un 16,08% del total de l’electorat. Els estudiants una vegada més han estat els que menys han votat, només un 9,18% del total ha acudit a les urnes. 

L'Editorial: Tres llibretes de propostes

Pel que fa al total de vots absoluts la candidatura de Ferré n'ha obtingut 4.206, mentre que la de Figueras n'ha obtingut 4.415. Així i tot ella ha guanyat aquestes eleccions perquè els vots es ponderen en funció del col·lectiu. 

Figueras es va presentar a les eleccions sota el lema 'una universitat de tots i per tots', amb l'objectiu de crear un govern participatiu que tingués en compte tot el personal i estudiants de la Universitat. Així ho explicava en una entrevista a delCamp.cat. Figueras és la primera dona rectora de la URV i el cinquè rector de la Universitat. 

Imatge de la catedràtica de la URV, Maria José Figueras | Caralp Mariné

 

Doctora en Ciències Mèdiques Bàsiques

Maria José Figueras és investigadora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), treballa a la Facultat de Medicina a Reus, tot i que ella és de Tarragona. És doctora en Biologia i catedràtica de Microbiologia des de l’any 2000. La seva feina ha estat reconeguda internacionalment. Ha estat ambaixadora estatal de la Societat Americana de Microbiologia i assessora de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Figueras és la primera dona rectora de la URV. 

Ferré, perd les eleccions amb el 48% dels vots

L’actual rector de la Universitat no ha pogut revalidar el seu càrrec. Després que es coneguessin els resultats ha comparegut davant els mitjans per felicitar a la doctora Figueras i li ha desitjat un bon treball. Ha dit que el seu equip tornarà a la feina de professors. En referència amb els resultats ha dit que als electors els «hi ha agradat més la proposta que ha fet la senyora Figueras». «Acceptem aquesta realitat i desitgem que pugui tirar endavant les propostes que ha fet», ha conclòs.

Figueras guanya les eleccions amb el 51% de vots 

Maria José Figueras ha iniciat el seu discurs agraint a l’actual rector tota la feina feta. «Ens ha portat fins on som», ha dit en referència a tot aquest treball dut a terme pel seu predecessor. Ha dit, fent referència al seu lema de campanya, que comptarà amb tots els qui vulguin participar per tirar endavant la Universitat.

S’ha mostrat molt contenta i orgullosa pels resultats obtinguts i espera que el traspàs de funcions es pugui fer de forma cordial. Ha dit que durant la campanya ha omplert tres llibretes amb necessitats i angoixes dels diversos col·lectius. «Ens hem de posar al dia i hem de comptar amb tota la comunitat universitària», ha sentenciat.

«No venim aquí per canviar res, el que funciona no ho tocarem, el que farem és treballar per allò que no funciona tan bé», ha comentat. I ha afegit: «El nostre objectiu, igual que el del rector anterior, és portar la nostra universitat a la màxima excel·lència».

"I després de la selectivitat, què? Aquesta opció a Tarragona és de les millors" "Atenció: Repsol iniciarà una parada a l'àrea química de Tarragona"