La policia portuària de Tarragona estrena nous uniformes

La nova vestimenta s’adapta al reglament del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya
Els nous uniformes han estat confeccionats amb materials de la més alta qualitat | Cedida
 

La policia portuària del Port de Tarragona estrena nova vestimenta, més còmode i amb nou disseny, per poder vetllar per la seguretat del Port amb total seguretat i eficàcia. Els nous uniformes s'han elaborat segons el nou model del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, que va ser aprovat l'any 2017.

Aquest nou model, que és genèric per a tots els cossos de policia del país, neix fruit del consens d'un grup de treball que es va reunir per atendre les demandes i peticions dels diferents municipis, amb l'objectiu de crear un model efectiu per homogeneïtzar la uniformitat de les policies locals de Catalunya. Precisament, es pot veure com els uniformes de la policia portuària, la policia local i els Mossos d'Esquadra són gairebé iguals, amb la diferència que les espatlles dels uniformes són blaves, grogues i vermelles respectivament. Aquest sistema s'ha ideat per tal de poder identificar els diferents tipus d'agents de manera ràpida i senzilla, però alhora crear una imatge homogènia dels cossos policials.

Un uniforme de la més alta qualitat

Els nous uniformes estan confeccionats amb els materials de la més alta qualitat, com és el teixit Coolmax, amb ions de plata en el nucli, que confeccionen una fibra de polièster que facilita de manera excel·lent la transpiració. Aquest teixit, gràcies a les seves propietats tan peculiars, s'utilitza per a l'elaboració de reforços i teixits elàstics i transpirables, ja que aconsegueix eliminar la humitat del cos. En definitiva, es tracta d'un material creat per dotar de la màxima comoditat als agents a l'hora de treballar.

La Policia Portuària del Port de Tarragona ha adquirit un total de 47 nous uniformes, per a la totalitat dels agents del cos, tot i que aquest nombre augmenta fins a gairebé 90 en les èpoques de temporada alta, dels quals un 6,8% són agents femenins.

Les franges blaves de les espatlles són un tret identificatiu de la policia portuària | Cedida
 

Els detalls dels nous uniformes

Els nous uniformes, per entrar més en detall, estan formats per la camisa, pantaló i jaqueta, i també tots els altres elements de seguretat, com les botes, el cinturó, i altres. Pel que fa a les camises, són de color blau nit, amb dues butxaques a la part frontal. Sobre d'aquestes, a la part esquerra, al cor, s'hi ubica l'escut de la Policia Portuària. Al costat oposat, s'hi pot llegir clarament el text de 'policia', amb lletres de color blanc i amb majúscula, i sota d'aquest, el número identificatiu de cada agent. Com a tret distintiu, destaquen les franges a les espatlles, en aquest cas blaves, que són característiques de cada cos policial.

No menys important, a la part del darrere es mostra centrat el text 'Policia Portuària' i immediatament a sota, per facilitar la comprensió de tothom, la traducció d'aquest, 'Harbour Police'.

Pel que fa als pantalons, són de la mateixa tonalitat blava que les camises, i disposen de dues butxaques exteriors al costat de cada cama. A la traveta davantera esquerra s'inclou un rivet amb els colors de la bandera de Catalunya. Una vegada més, per dotar de la màxima comoditat als agents, els pantalons inclouen un folre extraïble, per poder regular la temperatura de cada persona que el porti, així com una cobertura de silicona a la cintura per evitar el moviment de la peça superior.

El text de l'esquena ha estat traduït a l'anglès per afavorir la comprensió de tothom | Cedida
 

Les jaquetes, per últim, són potser la peça més sofisticada de l'uniforme. De material aïllant tèrmic, són ajustables al cos a la zona del tronc. Han estat confeccionades amb una membrana impermeable i transpirable al mig, per poder ser útil en qualsevol mena de situació per part dels agents. En sintonia amb les camises, a la part posterior de les espatlles portarà dues peces en forma de trapezi, de color blau cel assignat a les policies portuàries. Sobre aquestes peces, portaran dues travetes porta-galons.

Com a elements identificatius, a banda del color blau, porta al pit la paraula 'Policia' i també a l'esquena. Seguidament a sota, s'hi podrà llegir també el text 'Policia Portuària'. A la part del davant, per sota del pit a la dreta, incorporarà un velcro perquè els agents enganxin el seu número d'identificació professional, i a la banda oposada, l'escut de la Policia Portuària. A la mànega esquerra, per últim, s'hi podrà veure la senyera de Catalunya.

"El nou servei que acaba d'estrenar el Port de Tarragona" "Els farmacèutics de Tarragona reivindiquen el seu paper durant la pandèmia"