Un miler de famílies tarragonines reben el primer pagament de l'Ingrés Mínim Vital

A la demarcació hi ha hagut més de 6.000 sol·licituds en els primers deu dies
S'han fet els primers pagaments de l'Ingrés Mínim Vital a Tarragona. | CatalunyaDiari
 

La Seguretat Social ha abonat aquest divendres, 26 de juny, el primer pagament del nou Ingrés Mínim Vital a 6.140 habitatges de Catalunya on viuen més de 20.000 persones —la meitat d'aquestes menors d'edat. D'aquests, 1.021 pagaments s'han fet a Tarragona, una demarcació on s'han fet fins a sis mil sol·licituds.

Les primeres prestacions han estat atorgades d'ofici

Aquesta primera transferència s'ha fet a les persones que ja rebien la prestació per cada fill a càrrec sense discapacitat o amb una discapacitat menor del 33%, els quals han estat reconeguts d'ofici com a beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital. Això ha estat gràcies al fet que l'Institut Nacional de la Seguretat Social tenia informació suficient sobre la composició de l'habitatge i la família per ponderar el pagament. Fet això, la institució va avisar prèviament per carta i via telemàtica que no calia que aquestes famílies sol·licitessin l'ingrés.

La Seguretat Social informa que tots aquells beneficiaris d'aquesta prestació per als fills que puguin ser-ho també de l'Ingrés Mínim Vital, ja poden sol·licitar-lo, ja que no se'ls ha ofert d'antuvi per manca d'informació suficient per reconvertir d'ofici la prestació. A més, a aquelles famílies que demanin l'ingrés en els tres primers mesos (fins al 15 de setembre) i hi tinguin dret, se'ls concedirà amb efectes retroactius fins a l'1 de juny.

Per a informar-se amb més profunditat sobre l'Ingrés Mínim Vital, es pot accedir a la pàgina web de la Seguretat Social i també consultar l'assessor virtual ISSA. En qualsevol cas, existeix una eina de simulació amb què es pot comprovar el compliment dels requisits, i es pot trucar al telèfon 900 20 22 22, que funciona de dos quarts de vuit del matí a dos del vespre.

Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya, ha elogiat la rapidesa amb que s'ha atorgat aquesta «prestació històrica» | CatalunyaDiari
 

Trenta-dos milions d'euros gastats durant el mes de juny

A Tarragona, en els primers deu dies del termini per fer les sol·licituds, se n'han registrat gairebé 6.400 de les 48.000 del total de Catalunya, la majoria per via telemàtica. En aquest sentit, la Seguretat Social ha destinat 32 milions d'euros a aquest pagament durant el mes de juny per al conjunt espanyol, el que suposa una ajuda mitjana per habitatge de 430 euros.

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat la resposta solidària de l'òrgan que representa i ha remarcat la feina d'aquells que gestionen «aquesta prestació històrica per garantir en temps rècord que ningú es quedi enrere en aquesta crisi sobrevinguda per la pandèmia de la Covid-19». Segons els càlculs del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, més de cent mil habitatges catalans podrien ser beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital.

"Economia post Covid-19: Les claus dels investigadors URV per afrontar la crisi" "Última hora: Les dades d'avui sobre els casos de coronavirus a Tarragona"