La Diputació crea un pla quadriennal per planificar els 18,6 MEUR en reformes a les carreteres tarragonines

Està previst que el programa s'aprovi durant el ple telemàtic que celebrarà l'ens supramunicipal aquest divendres

Aquest divendres la Diputació de Tarragona celebrarà un nou ple telemàtic en què hi prendrà protagonisme absolut un dels punts: l'aprovació del Programa Quadriennal d'Inversions a la Xarxa Local 2020-2023. La magnitud d'aquest pla es veu reflectida en les seves xifres: estan previstes inversions a les carreteres de la xarxa de la Diputació per un valor de 18,6 milions d'euros.

Les millores estaran repartides en 10 a les comarques de Tarragona i 6 a les Terres de l'Ebre, i afectaran un total de 36 quilòmetres de la xarxa viària. En roda de premsa, la presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, ha volgut destacar la importància d'aquest programa quadriennal, qualificant-lo d'«iniciativa històrica», i és que per primer cop es determinaran les prioritats a quatre anys vista. 

Malgrat tot, el diputat delegat del Servei d'Assistència al Territori, Adam Tomàs, ha deixat clar que «és un full de ruta» i que per tant hi poden haver modificacions. Tant la presidenta com els dos diputats, han volgut destacar que aquestes inversions suposen «un esforç pressupostari molt important per tal de fomentar la despesa pública i reactivar l'economia al nostre territori». 

Més eficàcia i transparència amb el programa

El diputat delegat d'Oficina Tècnica i Projectes i Obres, Carles Pellicer, ha explicat que el programa quadriennal que marca les bases a seguir per la reforma de carreteres ha seguit tres punts bàsics sota el criteri marc de la «cohesió social i territorial». Així doncs, a l'hora de determinar quines carreteres seran beneficiades amb les obres, s'ha tingut en compte la seva «seguretat viària, la rendibilitat socioeconòmica i l'impacte social i mediambiental» ha detallat Pellicer.

Tomàs, per la seva part, també ha explicat que «tenir un document tècnic que digui quines són les carreteres en les quals és prioritari invertir és un exercici de transparència i, sobretot, d’ordenació pressupostària, que ens ajudarà a explicar a tothom per què són aquestes les carreteres que es tiren endavant».

Les carreteres que es reformaran

Segons el Programa Quadriennal 2020-2023, al Camp de Tarragona, es condicionaran la T-203, entre el cementiri del Catllar i la carretera TP- 2031; la T-321 entre la T-310Z i Vilanova d’Escornalbou; la TV-7042 entre el polígon PEMU2 i Montblanc, i la TV-2043 a Albinyana. També es duran a terme millores puntuals a la T-3136 a Botarell; el condicionament de la T-751 entre la Masó i Vallmoll, i de la TV-2034 entre Valls i Puigpelat; a més de la construcció de les circumval·lacions de la Torregassa (TV-2122) i de Pradell de la Teixeta (TV-3223) i la construcció d’una rotonda a la TV-2126, just a la intersecció d’accés a Baronia de Mar (Bellvei).

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, es prioritzarà el condicionament de la T-324 entre Benissanet i Móra d'Ebre; la construcció d’una rotonda a la TV-3025, a la intersecció amb el Camí de les Candenes a l’Ametlla de Mar; també es preveuen millores puntuals a la TV-3421 entre Mas de Barberans i Roquetes i la construcció d’una rotonda a la mateixa via a l’encreuament amb el carrer Constitució de Roquetes. Una circumval·lació a Ulldecona (TV-3313) i l’inici de construcció d’un bypass a la TV- 3401 entre l’Ampolla i Deltebre completen el llistat d’obres previstes a les comarques ebrenques fins al 2023.

"Última hora: Ni morts ni positius per coronavirus les últimes 24 hores a TGN" "Els 12 municipis de TGN on s'han netejat els cursos fluvials per evitar desbordaments"