El Port de Tarragona col·loca el primer caixó del moll de Balears

L'obra de la nova terminal de creuers avança a bon ritme la quarta de les deu fases a manca de poc menys d'un any per finalitzar el termini
La nova terminal de creuers que s'instal·larà al moll de Balears avança a bon ritme. | cedida
 

El moll de Balears del Port de Tarragona ja compta amb el primer caixó instal·lat. La col·locació d'aquest fonament inicial, d'una complexitat major i sense cap referència prèvia, ha estat possible després de finalitzar correctament l'anterior fase, i ha durat gairebé set hores. Aquesta primera instal·lació en les obres de la nova terminal de creuers serà probablement la més lenta, ja que no té un altre caixó on sostenir-se.


Aquests fonaments de formigó es col·loquen a sobre del material de l’escullera de la base un cop la banqueta de fonamentació i la grava d’enrasat han estat verificades. Una vegada fabricats, els caixons queden atracats prop del moll de Catalunya mentre acabaven d'adquirir resistència i es col·loquen les mesures de seguretat pertinents per al moment de la seva instal·lació.

L'obra avança a bon ritme i s'aproxima a l'equador

La producció de caixons en el dic flotant 'Mar del Aneto', estructura que servirà per construir els fonaments de formigó en els quals se sustentarà la futura terminal, ja ha agafat velocitat de creuer, superant el 25 per cent del volum productiu. A un ritme de caixó per setmana, ja s'ha completat la construcció del tercer caixó per al moll de Balears.

El dic flotant serveix per construir els fonaments de formigó del futur Moll de Balears | cedida

En total es fabricaran onze caixons de 41,05 metres d’eslora, 16,75 de mànega i 21,30 d’alt. El pes d'un caixó buit és de 7.288 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440. Les obres de construcció del moll de Balears es troben en la quarta fase, d’un total de deu. Aquesta fase avança amb paral·lel amb algunes de les anteriors, com la mateixa fabricació de caixons i la col·locació de material des del gànguil provinent de la pedrera de Vallcarca.

La futura terminal de creuers, compatible amb l'actual, té per objectiu multiplicar les possibilitats del Port de Tarragona en aquesta especialitat. Iniciada el passat 17 d'abril, ha de ser un punt d'inflexió, oferint així una operativa molt més àgil per als centenars de milers de creueristes que l'Autoritat Portuària espera rebre en els pròxims anys. 

"Última hora: Augmenten sense treva els casos de coronavirus a les comarques de TGN" "Última hora: Nou augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona"