Una recerca de la URV obre la porta a noves teràpies «més naturals i menys tòxiques» contra el càncer

La investigació de Tarragona obre un nou escenari científic «amb un gran potencial per créixer»

Noves teràpies «més naturals i de molta menor toxicitat» per tractar els casos de càncer amb garanties. Aquest és l'escenari científic que s'ha obert de bat a bat gràcies a una important recerca dels investigadors Marta Giamberini i Bartosz Tylkowski, sota el paraigua de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i de la qual ja s'ha fet ressò la prestigiosa revista acadèmica 'Scientific Reports'.

Els investigadors de la URV treballen amb una sèrie de compostos biològics que actualment s'utilitzen com a complements alimentaris per als pacients oncològics per les seves elevades propietats antioxidants, antivirals, antiinflamatòries o antimicròbiques. La recerca, però, obre la porta a fer-los servir directament a les teràpies centrals sense que aquestes propietats beneficioses es dilueixin en l'intent.

Una investigació de la URV obre camí per a futurs «fàrmacs més naturals» en la lluita contra el càncer

La intenció era que aquest gran potencial anticancerigen es pogués traduir en unes noves teràpies «més naturals i menys tòxiques», un extrem que s'ha aconseguit amb èxit i que, per tant, ara obre la porta a múltiples investigacions futures que apliquin aquest descobriment amb la creació de noves teràpies oncològiques revolucionàries. «Aquesta via té per davant un gran potencial per créixer», celebren els científics de la URV.

S'espera que, en el futur, aquest salt endavant serveixi per elaborar nous fàrmacs d'ajuda per als pacients de càncer, si bé el gran mèrit rau en l'obertura de moltíssimes noves possibilitats mèdiques i científiques, i no encara en la concreció d'una fórmula concreta que esdevé el gran repte de futur i el següent pas d'una investigació revolucionària que ja avança amb el segell de la Rovira i Virgili.

"La regió de TGN de dol: Bandera a mig pal i crespó negre per les víctimes per Covid-19" "Última hora: Les dades de defuncions i contagis d'aquest dimecres 27 de maig a TGN"