Es restableixen les restriccions a vehicles pesants en diferents trams de l'N-340 i l'N-240

La mesura va quedar suspesa el 14 de març amb la declaració de l'estat d'alarma
L'N-340 torna a tancar el seu accés en alguns trams a vehicles pesants. | ACN

Aquest dilluns, dia 15 de juny, han quedat restablertes les restriccions de circulació a vehicles pesants a diversos trams de les carreteres N-340 i N-240 al seu pas per la regió de Tarragona. L'anunci l'ha fet el Servei Català de Trànsit al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, després que el Ministeri de Transports i Mobilitat hagi recuperat les bonificacions acordades —suspeses el 20 d'abril— en els trams corresponents de l'AP-7 i l'AP-2, carreteres per on es desvien els vehicles afectats.

Amb la recuperació progressiva de la mobilitat a les vies de comunicació, els vehicles de quatre o més eixos (de 26 o més tones d'MMA o MMC) tornen a estar obligats a circular per les autopistes per motius de seguretat i de fluïdesa. La mesura, vigent des del setembre del 2018, es va suspendre de manera provisional i excepcional en el context de l'emergència sanitària generada per la Covid-19 amb la intenció de garantir el correcte subministrament de béns essencials. En concret, les dues carreteres nacionals es van reobrir a la circulació de vehicles pesants el 14 de març, dia en què es va declarar l'estat d'alarma. 

D'Alcanar a l'Hospitalet, des d'Altafulla i des de Montblanc

Així, el tram de l'N-340 que va des d'Alcanar, al límit amb la província de Castelló, fins a l'Hospitalet de l'Infant, i que és un dels més afectats, torna a estar tancat. També ho està en el punt quilomètric 1.176,4, a Altafulla, i Vilafranca del Penedès. Els vehicles afectats per la restricció hauran de circular en ambdós trams per l'itinerari preferent, l'AP-7, entre els recorreguts provinents de Castelló i la sortida 38 a l'Hospitalet de l'Infant, i entre la sortida 32, a Altafulla, i la 30, a Vilafranca. 

L'AP-7 torna a oferir bonificacions als vehicles pesants | TarragonaDigital
 

Pel que fa a la carretera N-240, la restricció als vehicles pesants va des de les Borges Blanques fins al punt quilomètric 36,5, a Montblanc. L'alternativa per als vehicles és l'AP-2, entre les sortides 7, a les Borges Blanques, i la número 10, al Pla de Santa Maria.

"Participa-hi: La campanya per ajudar en la investigació científica tarragonina" "«Silencis, traïció i culpabilitat»: Destapen ombres i silencis dels atemptats del 17-A"