Salut gestionarà l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre

La Generalitat subroga dos crèdits de l'Ajuntament de Reus i assumeix un deute de 49,4 MEUR
Els hospitals seran gestionats per Salut | Àngel Ullate

El Departament de Salut ha culminat el procés de compra de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Aquest dilluns es va fer l'acte de compravenda l'hospital reusenc i el traspàs de l'empresa gestora del centre de la Ribera d’Ebre cap a Salut Terres de l’Ebre. Segons la consellera Alba Vergés, la compra suposa «endreçar el sistema sanitari» i dotar d'autonomia les regions sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Aquest dimecres també es van subrogar per part de la Generalitat, els dos crèdits de l'Ajuntament de Reus, que passaran a ser deute de la Generalitat, per valor de 49.405.463 euros.

La compra de l'Hospital Sant Joan de Reus dona compliment a l'acord regulador per la reordenació de la prestació dels serveis públics de salut que van tancar Salut, Vicepresidència, Economia i Hisenda i l'Ajuntament de Reus el gener de 2019. També es compleix així amb l'acord de govern del passat 23 de desembre amb el qual s'autoritzava a formalitzar el conveni regulador entre la Generalitat, el Servei Català de la Salut i l'Ajuntament de Reus per a racionalitzar l'activitat assistencial del sistema públic de salut a la ciutat de Reus i Móra d'Ebre, incloses les seves respectives zones d'influència.

Les noves entitats de gestió, Dret Públic Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp i Salut Terres de l'Ebre, van constituir el seu Consell d'Administració a l'abril i en els dos casos estan dirigides i presidides pel Servei Català de la Salut.

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus compta amb una plantilla de 1.350 persones —5 a direcció, 350 a l'àrea mèdica, 845 a l'àrea d'infermeria, 122 a l'àrea administrativa, 26 fisioterapeutes, treballadors socials o dietistes, i 2 a personal de serveis.

Pel que fa a l'Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, actualment compta amb una plantilla de 344 persones —78 facultatives, 106 infermeres, 70 auxiliars, 14 tècnics, 38 administratius i 38 d'altres categories professionals.

"Última hora: Rècord de coronavirus a Tarragona des de l'inici dels brots" "Encara hi sou a temps! La URV allarga el període de preinscripció dels màsters"