El Port de Tarragona instal·la senyals intel·ligents per avisar els conductors d'aproximacions de vehicles

Es tracta d'un aparell novedós, sostenible i 100% autònom

El Port de Tarragona ha instal·lat uns senyals d'encreuament intel·ligent, que serviran per substituir als actuals senyals de mirall convex, per oferir més seguretat als conductors de les instal·lacions del Port. Se n'han instal·lat tres i formen part del projecte de l'autoritat portuària per augmentar la seguretat dels encreuaments amb poca visió.

Els tres nous senyals suposen una renovació pel que fa als elements de seguretat verticals, que oferiran als conductors una major visió, així com un element visual addicional que, gràcies a un panell lluminós, mostrarà als conductors el text d''Atenció vehicle', que s'activarà de manera intermitent quan detecti un vehicle pròxim a la cruïlla.

Un radar intel·ligent i sostenible

Un dels trets més interessants d'aquests nous senyals, tal com ha especificat el Port de Tarragona, és que és 100% sostenible, ja que funciona mitjançant una placa solar que subministra l'energia suficient per fer funcionar el panell lluminós i el radar de detecció, que s'activa quan s'aproxima un vehicle per activar el missatge visual. Aquest sistema també permet realitzar la mínima obra civil.

Concretament, els tres nous senyals s'han instal·lat a la incorporació dels vehicles que surten de la rotonda més propera a l'antic edifici de les oficines de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), en direcció al Moll de Costa; a la incorporació dels vehicles que surtin del carrer Soria, al moll de Castella i a la incorporació que es troba just al costat del centre d'acreditacions del Port de Tarragona, també al moll de Castella.

La sostenibilitat d'aquest nou sistema «contribueix al desenvolupament sostenible a través d’una política decidida de lluita contra el canvi climàtic i de compromís amb l’entorn», segons s'ha declarat des del Port de Tarragona. En aquest sentit, el Port ha declarat que el futur de l'entitat passa per apostar pels nous tipus de combustible verd i sostenible, les noves fonts d'energia renovable, així com «garantir la circularitat de tots els projectes i mantenir la política de transparència i comunicació oberta i global com a pilar fonamental de tota l’organització».

En aquesta línia va aquest nou senyal intel·ligent, amb una font d'energia renovable i 100% autònoma gràcies a la placa solar que es troba instal·lada al capdamunt i manté el senyal en funcionament.

"El sector del transport de Tarragona veu perillar el seu futur després de la Covid-19" "Última hora: Tarragona duplica els casos de coronavirus d'ahir"