Tres llevadores de l'Ebre creen una 'start-up' innovadora per millorar les 'corretges' de les embarassades

'Treematernity' dissenya un nou sistema que millora el convencional | La URV apadrina el projecte
Gasparín, Sanz i Gendre, les impulsores de la start-up de les Terres de l'Ebre | Cedida

Un nou projecte empresarial amb el segell de la Universitat Rovira i Virgili (URV) aspira a revolucionar el sistema de les cèlebres 'corretges de monitoratge' per a dones embarassades, el sistema de subjecció per excel·lència de l'atenció maternoinfantil. Tres llevadores de les Terres de l'Ebre, diplomades en Infermeria per la URV, s'han decidit a crear una nova 'start-up', innovadora, que millora aquest sistema i proposa canviar-lo per uns cinturons d'un sol ús, més higiènics, confortables i segurs per a les mares que els fan servir.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El projecte emprenedor, que s'anomena Treematernity, ha començat a rodar amb una tirada inicial de 600 prototips a mode de prova, que s'han anat testejant durant sis mesos a 300 dones de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa durant els darrers sis mesos. La iniciativa, a càrrec de les llevadores ebrenques Montse Gasparín, Vanessa Sanz i Mabel Gendre, ha estat guardonada en aquests dies amb un dels Premis Emprèn 2019 que entrega la Diputació de Tarragona.

Tarragona crea els 'Belty': nous cinturons d'un sol ús per substituir les 'corretges' de monitoratge

El sistema de les 'corretges' és molt popular entre les embarassades | Cedida

Una vegada acabin totes les fases de test i estudi, i sempre i quan la start-up disposi dels recursos necessaris, la intenció és fer el salt al mercat. Serà el primer producte desenvolupat íntegrament des de l'empresa tarragonina, que té clar que seguirà treballant en noves iniciatives que millorin la qualitat assistencial «de les dones embarassades, els nadons i tots els treballadors dels hospitals» del territori.

També et pot interessar

"🚅❗ IMPORTANT: Talls de circulació de tren per obres a TGN durant el pont de desembre" "🔴 ATENCIÓ: El sorprenent anunci que acaba de fer el complex nuclear de Tarragona"