Tarragona redueix en un 33% les víctimes mortals a la carretera d’aquest 2020 respecte l’any passat

El 70% de les víctimes mortals d’enguany a Catalunya s’han produït aquest cap de setmana

La demarcació de Tarragona és l'única on s’ha reduït el nombre de víctimes normals durant aquest mes de gener i febrer del 2020 respecte al mateix període de l’any passat. D’aquesta manera, s’ha passat de les 9 víctimes del 2019 a les 6 d’aquest any, tres d’elles aquest dissabte a la matinada a Tarragona. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Des de l’1 de gener fins al 29 de febrer d’aquest any, 21 persones han mort en 17 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un augment d’un 17% en el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l’any passat a Catalunya, en el qual van perdre la vida 18 persones. La demarcació de Barcelona ha passat de 2 a 8 víctimes mentre que Girona, amb 4, i Lleida, amb 3, s’han mantingut igual.

Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 5,6% respecte al 2019. Si s’analitzen les morts per tipus de dia de la setmana, s’observa que el 71% han estat en cap de setmana o festiu (15 de les 21 víctimes mortals) i d’aquestes, 9 es van produir en dissabte. La concentració d’accidents mortals en cap de setmana és una tendència que es manté des de l’any passat.

La demarcació de Tarragona ha reduït el nombre de víctimes mortals d'aquest 2020 en un 33% | Servei Català de Trànsit

Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant aquest mes de gener han mort dos motoristes, un ciclista i dos vianants. Quant a l’edat de les víctimes mortals, la franja d’edat que ha sumat més morts a la carretera és la de 45 a 54 anys, amb 8 víctimes. 

"🔴 REPORTATGE: «És dificilíssim assimilar que tens una malaltia incurable»" "🎂 CELEBRACIÓ: Així ha estat l'acte institucional del 150è aniversari del Port de TGN"