Una jove de l'Institut Dertosa (Tortosa), la nota més alta de la Selectivitat 2019 a la demarcació

Ho ha aconseguit amb una puntuació de 9,6 a la fase general de les proves
Més de 3.000 joves tarragonins van presentar-se als exàmens de Selectivitat enguany | TarragonaDigital

Una estudiant de l'Institut Dertosa (Tortosa) ha aconseguit la puntuació més alta dels exàmens de Selectivitat 2019 arreu de la demarcació de Tarragona. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com, ho ha fet amb una puntuació excel·lent de 9,6 sobre els 10 punts de la fase general de les proves, una de les notes més altes de tot Catalunya. Arreu del país, més d'un 96% dels alumnes ha superat els exàmens, un percentatge que no varia substancialment a Tarragona —han aprovat gairebé 2.900 dels 3.000 candidats—.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La mitjana de la Selectivitat a Tarragona és d'un 6,4 i la de l'expedient previ del Batxillerat d'un 7,4, dos paràmetres alineats estretament a la mitjana de tot Catalunya. L'equació és clara: els futurs universitaris tarragonins han superat les proves d'accés a la universitat amb una nota mitjana de 7 punts sobre 10. Cal matisar, però, que això no implica que tots ells entrin en els estudis desitjats, ja que la nota de tall dels graus depèn de les places disponibles i de les notes dels altres candidats que optin a elles.

La nota mitjana d'accés a la universitat, pràcticament calcada a la de l'any passat

Arreu de Catalunya, la nota mitjana d'accés a la universitat és d'un 7,115, pràcticament idèntica a la mitjana tarragonina i pràcticament idèntica, també, a la nota de referència del curs anterior. Per calcular aquestes notes finals de cada estudiant, cal saber que un 60% d'ella és l'expedient de notes del Batxillerat i el 40% restant és la nota d'aquests exàmens de Selectivitat. És per això que la mitjana de la nota d'accés és més alta que la de les proves d'aquestes darreres setmanes.

Des de la Generalitat de Catalunya han reivindicat el format de la Selectivitat com «un mecanisme útil i eficaç per ordenar l'admissió a la universitat respectant principis d'igualtat, mèrit i capacitat». Dels 29.385 estudiants catalans que s'han presentat a les proves, un total de 29.243 les ha aconseguit aprovar.

També et pot interessar

"L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili rep un ajut europeu per internacionalitzar-se" "L'Agència Catalana de l'Aigua millora la xarxa de control hidrològica"