Unió de Pagesos demana més vigilància al Camp de Tarragona per prevenir robatoris en època de collites

El sindicat reclama controlar l'arribada de vi de fora del territori de les DO en un any marcat pels danys del míldiu

Unió de Pagesos vol més vigilància a l'entorn rural del Camp de Tarragona per prevenir robatoris en època de collites. Diversos membres del sindicat han traslladat la demanda aquest dimarts als responsables dels Mossos d'Esquadra i dels Agents Rurals en una reunió que s'ha fet a l'edifici 112 de Reus. El coordinador del sindicat al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, ha demanat prioritzar la vigilància al camp i que «esmercin més esforços» des d'ara i fins a final d'any coincidint amb la verema, la collita de l'avellana, de l'ametlla, de la garrofa i de l'oliva. «Sabem que no hi ha robatoris si no hi ha gent que ho compri, i la reivindicació és que es persegueixi la gent que compra», ha afegit.

Unió de Pagesos també ha demanat als responsables dels Mossos que vetllin per les zones hortícoles i que augmentin el control per evitar que el producte robat es posi en circulació. El responsable sindical al territori ha dit que són conscients que en aquesta època la policia centra esforços a evitar robatoris a les zones turístiques, però ha defensat que els agricultors també han d'estar protegits com qualsevol altre ciutadà. «Moltes vegades ens sentim desemparats», ha lamentat.

L'organització tem que la crisi econòmica pugui traduir-se en més robatoris. «L'economia del país no serà tan pròspera com voldríem i la Covid-19 ens afectarà moltíssim. Un dels motius d'aquesta reunió és ser previsors de cara al setembre i en quina situació ens trobarem el país econòmicament», ha assenyalat Guinovart.

El sindicat cada any manté reunions de coordinació amb la policia catalana, però aquest cop també s'han abordat els perjudicis ocasionats durant el desconfinament. Guinovart ha recordat que la major afluència de persones als camps va traduir-se en alguns comportaments incívics, entre els quals abocaments de runa i trencament d'infraestructures de reg, a les zones agrícoles periurbanes, especialment al Tarragonès.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha demanat als Mossos que «vigilin les cisternes de vi que venen de fora de les nostres contrades». Coincidint amb la davallada de producció pels danys del míldiu a la vinya, Guinovart ha recordat que «dins el marc de les DO no es pot entrar vi d'altres comunitats» i que tenen «la certesa que en anys anteriors ha entrat vi d'altres territoris que no són de la DO». «Aquesta vegada serem molt exigents amb els Mossos perquè es demanin les guies del vi que ve de fora», ha insistit.

El sindicat també ha posat de manifest els «inconvenients» que suposa el fet que en plena època de collita hagin començat les obres de millora de la via de servei de la C-51, entre Valls i el Vendrell, des de la rotonda que va cap a Masllorenç fins a la Bisbal del Penedès per transportar la verema fins a Vilafranca, i sense que Carreteres hagi ofert cap alternativa.

"Dades actualitzades: 5 nous brots a TGN augmenten la xifra als 31" "«No podem recollir passatgers de l'AVE»: els taxistes de TGN segueixen de mans lligades"