La URV actua contra la Covid-19 i redueix la presencialitat als campus tarragonins

La URV enregistrarà les classes

La Universitat Rovira i Virgili (URV) reduirà la presencialitat dels alumnesprofessors als campus universitaris durant el primer quadrimestre del curs 2020-21 per evitar la propagació del coronavirus. La rectora, María José Figueras, ha signat aquest divendres una resolució establint que la docència dels ensenyaments ha de ser mixta i que tenen prioritat les activitats dels alumnes de primer curs de grau a més de les que no es poden fer virtualment, com ara pràctiques clíniques i de camp, laboratoris o algunes avaluacions.

A més, la URV ha instal·lat càmeres a les aules que permetran enregistrar les classes perquè els estudiants les puguin seguir des de casa. De fet, la resolució signada per la rectora Figueras determina que les sessions, tant si són presencials com a distància, s'han d'enregistrar preferentment i posar a disposició dels estudiants. D'aquesta manera, els universitaris podran seguir les classes de manera remota tant per temes de planificació docent com per problemes de salut o bé per dificultats de desplaçament.

En el cas que els estudiants no tinguin els mitjans tecnològics han de sol·licitar poder ser part del grup presencial al responsable de l'ensenyament. També tenen preferència els estudiants que justifiquin documentalment alguna necessitat educativa especial.

14.000 alumnes i més de 2.000 treballadors

Segons la URV, els experts aconsellen reduir significativament la presencialitat als campus, ja que aquest curs 2020-21 arrenca amb 14.000 estudiants i més de 2.000 treballadors a la universitat tarragonina. El rectorat ha establert que es poden impartir classes teòriques en grups reduïts - al voltant de 30 estudiants-, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat, d'1,5 metres i l'espai permeti la seva ventilació.

A banda, la URV treballa per tenir un sistema de registre complementari basat en la lectura d'un codi QR a les entrades i sortides d'aules o espais docents. Així, podran fer el seguiment de les persones que han compartit estança i actuar en cas de contagis. També és obligatori l'ús de la mascareta als recintes universitaris i són primordials mesures com la ventilació adequada dels espais, la rentada de mans i la distància interpersonal. En el cas de les pràctiques en centres hospitalaris, els estudiants s'hauran d'adaptar a les directrius dels centres sanitaris.

"ATENCIÓ: Si viatgeu en tren aquest dissabte, tindreu restriccions destacades" "Última hora: Dades molt negatives sobre la Covid a TGN per tancar la setmana"