Riudoms acollirà diumenge la concentració d'homenatge als dos ciclistes morts

Des de les associacions de ciclistes, es reuniran amb el Ministeri de Justícia al 27 d'agost per demanar un enduriment de la llei
Imatge de lloc dels fets, al terme municipal de Montbrió del Camp. | TV3

 

Arran del greu atropellament mortal de diumenge passat, on dos ciclistes de Riudoms van perdre la vida, a la T-310 al terme municipal de Montbrió del Camp, la Federació Catalana de Ciclisme, amb el suport de l'Associació de Ciclistes Professionals, ha organitzat una concentració ciclista en honor a les persones desaparegudes. En l'acte, es convida a tots els ciclistes federats i no federats, aficionats a la bicicleta, practicants habituals i no tan habituals, clubs i associacions relacionades amb la bicicleta, i a tothom que se senti afectat davant els tràgics accidents mortals de ciclistes. L’acte tindrà lloc el proper diumenge 12 d’agost a tres quarts d'onze del matí a Riudoms, municipi de les víctimes, per dir prou als homicidis i demanar més respecte a les carreteres.

Programa de la concentració ciclista a Riudoms

El diumenge, 12 d’agost, a tres quarts d'onze del matí, tindrà lloc la concentració dels ciclistes al passeig Germans Nebot de Riudoms, situat a la primera entrada venint des de Reus. En aquesta zona, hi ha fàcil aparcament per a vehicles, de manera que hi seran benvingudes totes les persones, ciclistes o no, que vulguin assistir a l'acte. A partir de les onze del matí es farà una lectura del Manifest per reclamar un canvi al Codi Penal i una millora de les carreteres. A més, es recordaran les dues víctimes de l’accident del passat diumenge i a la resta de víctimes ciclistes i afectats per accidents a les carreteres.

A un quart de dotze, s’iniciarà una marxa lenta amb bicicleta pels carrers de Riudoms, fins a arribar a la carretera T-310, al punt quilomètric on van perdre la vida Esteban Díaz de los Bernardos i Ignacio Villanueva Risalte. A més, es farà una ofrena floral en el seu honor. Finalment, l’últim acte de la concentració serà quan faltin cinc minuts per tres quarts de dotze, quan tindrà lloc la tornada al punt d’inici de la marxa lenta a Riudoms.

Reclamacions del col·lectiu ciclista en la concentració

El col·lectiu ciclista reclama una reforma urgent de la Llei, diversos canvis immediats en el Codi Penal i demanen una conducció sense alcohol i drogues. Els ciclistes ho demanen de manera urgent i, a més, subratllen que és molt important respectar la distància de seguretat de metre i mig en avançar un ciclista. Xavi Florencio, exciclista professional de Mont-roig i actual director esportiu de l'equip Katusha i un dels instigadors de l'acte d'homenatge, assegura que hi ha d'haver un enduriment de la llei per si algú va drogat o begut. En la mateixa línia, assenyala que «matar no pot sortir tan poc castigat».

El col·lectiu de ciclistes ha iniciat diverses reivindicacions per demanar més seguretat per als usuaris quan transiten per la carretera. Florencio explica que des de les associacions del sector estan determinats a aconseguir que es canviï la llei com més aviat millor. Creu que si es pressiona de manera conjunta es podrà fer més força per aconseguir l'objectiu. En aquest sentit, confirma que el dia 27 d'agost hi ha una reunió prevista amb el Ministeri de Justícia per abordar la qüestió ja que considera urgent defensar la seguretat dels ciclistes. A part, posa de manifest la importància de fer una tasca de sensibilització i conscienciació.

"ACTES I HORARIS: Riudoms es prepara per celebrar la Fira de l'Avellana amb més novetats" "ÚLTIMA HORA: El jove que va atropellar 2 ciclistes a Montbrió, en llibertat"