Guies turístics oficials de Catalunya visiten les fonts d'inspiració de Gaudí a Riudoms

Aquest divendres 22 de febrer, el grup de guies turístics oficials ha ampliat els seus coneixements sobre l'artista reusenc
Grup de Guíes Turístics Oficials de Catalunya que ha visitat les obres de Gaudí a Riudoms | Cedida

 

Una petita mostra de Guies Turístics Oficials de Catalunya s'ha desplaçat aquest matí fins a Riudoms per a conèixer en profunditat les fonts d'inspiració de l'artista Gaudí. Professionals d'elevada qualitat, que ofereixen visites a alguns dels monuments més sol·licitats de Catalunya, com és la Basílica de la Sagrada Família, entre d'altres, han sigut —per un dia— els oients de diverses visites turístiques.

Els principals llocs emblemàtics que han visitat han sigut La Casa Pairal d'Antoni Gaudí, el Mas de la Calderera i l'escultura a la plaça de l'església. La visita ha estat impartida per 15 guies turístics de la comarca, acompanyats per Mireia Masso, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Riudoms, i Xavier Gallego, regidor d'Urbanisme. 

Resulta de vital importància que els guies turístics coneguin en profunditat tots els llocs emblemàtics, escultures i obres que mostren i expliquen als milers de persones interessades en totes elles. És per això que, aprofitant que el 21 de febrer va ser el Dia Internacional del Guia Turístic, han decidit fer una sortida i ampliar els seus coneixements culturals i, alhora, professionals. Tenint en compte la qualitat i reconeixement mundial de l'artista reusenc, resulta probable que hagin d'esdevenir guies turístics d'algun dels espais visitats durant la jornada en certs moments de la seva trajectòria professional.

Antoni Gaudí, un arquitecte català amb reconeixement internacional

Són moltes les fonts que afirmen que la seva ciutat natal és Reus; hi ha altres que la situen a Riudoms. No obstant això, ambdós territoris acullen part de la vida del famós arquitecte. Amb un llenguatge arquitectònic únic propi del modernisme, es va coronar com un dels artistes més originals reconeguts fins al moment. 

Un legat arquitectònic considerat —en part— Patrimoni de la Humanitat que acull obres com el Park Güell, La Pedrera, la Casa Batlló, la Sagrada Família o l'església de la Colònia Güell, entre d'altres.

"ÚLTIMA HORA: Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs" "GRAN NOTÍCIA per a la connexió a Internet a Castellvell del Camp"