Localitzen un brot de sarna a Riudecols

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ho ha comunicat al consistori del municipi

 

L'Ajuntament de Riudecols ha informat de l'existència d'un brot de sarna al municipi, amb un cas localitzat en una família, després d'informar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Una família de Riudecols, afectada per sarna

Una família del municipi del Baix Camp va anar el passat divendres al metge per unes picors del fill. En aquell moment, segons ha pogut saber TarragonaDigital, des del centre mèdic se li va fer saber que el nen tenia un possible brot de sarna, el qual no es va confirmar per un dermatòleg fins aquesta setmana.

Des del passat divendres, l'afectat no ha assistit a l'escola per evitar possibles contagis a altres nens, així com el pare i la mare tampoc han anat a les respectives feines a l'espera de finalitzar el tractament. 

L'alcaldessa de Riudecols, Beatriz Mayordomo, ha explicat a TarragonaDigital, que «no hi ha cap cas més al municipi» i s'ha avisat tant a l'escola com al centre mèdic d'aquest cas, a més de fer-ho saber al Departament de Salut. A més, també s'ha procedit a prendre mesures, com rentar la roba de tota la classe de l'infant, per prevenir el contagi a altres nens. Des de Salut s'ha fet saber que no s'han de prendre mesures especials, en haver-hi només un cas localitzat en una família.

Recomanacions a seguir amb un brot de sarna

El contagi d'aquesta malaltia s'acostuma a produir pel contacte directe de persona a persona, no entre persones i animals. Segons el protocol establert, s'ha de rentar la roba amb aigua calenta i amb una dutxa amb abundància de sabó, fet que disminueix molt considerablement el risc de contagi. 

Des de l'Ajuntament de Riudecols es prega que se segueixi el protocol establert en aquests casos, i que en cas de qualsevol dubte, s'acudeixi al consultori mèdic de Riudecols o al CAP de les Borges del Camp. 

"🗓ACTES I HORARIS: El programa del Festival ART'S d'Almoster 2019" "👏 Alforja presenta el seu nou gegant, el Pastor Baleta"