Prades apaga els llums en una espectacular nit d'observació d'estels

L'estrena d'aquest esdeveniment ha estat tot un èxit a la vila vermella

La nit d'aquest dissabte, dia 4 de maig, ha estat d'allò més especial a Prades. La sempre tranquil·la vila vermella, situada al capdamunt del Baix Camp, s'ha convertit en una atalaia privilegiada des d'on centenars d'aficionats i de curiosos han pogut observar els estels. A ull nu o amb instruments especials per a l'observació estel·lar, la plaça Major, i també la dels Arbres, s'han omplert de persones que no s'han volgut perdre aquest autèntic espectacle natural.

Prades apaga els llums i encén els estels ha aplegat moltíssima gent aquesta passada nit a la plaça Major de Prades. | Àngel Ullate

Un gran ambient a la plaça Major de Prades per observar els estels

Tot i la baixa temperatura d'aquesta nit, ha estat molta la gent que s'ha acotat fins a Prades per gaudir d'aquesta iniciativa que s'estrena enguany. Després que al vespre es fes la conferència 'Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica', a càrrec de tècnics del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya al Centre Cívic de la localitat, ha estat el torn d'observar.

Prades apaga els llums i encén els estels s'ha estrenat enguany. | Àngel Ullate

Alguns dels assistents a 'Prades apaga els llums i encén els estels' s'han provist d'instrumentació adequada per a la observació estel·lar. | Àngel Ullate

Telescopis per observar el cel

A dos quarts d'onze s'han apagat els llums i a la plaça Major s'ha pogut utilitzar un telescopi que projectava a temps real el firmament a una pantalla gegant. Finalment, s'ha estrenat un documental enregistrat a les Muntanyes de Prades i el Montsant, de l'astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte.

A més, durant la nit els aficionats ala fotografia van poder completar un 'ral·li fotogràfic' per tota la vila, que serveix com a tret de sortida al Concurs de Fotografia Nocturna de les Muntanyes de Prades i Serra de Montsant, pel qual es podran presentar imatges fins el proper 15 d'agost de 2019.

Prades ha quedat en la penombra aquest dissabte a la nit per tal de facilitar una bona observació dels estels.   | Àngel Ullate

GALERIA DE FOTOS: Prades apaga els llums i encén els estels

També et pot interessar

"ATENCIÓ: El terrible motiu pel qual han denunciat una gossera de Riudoms" "RESULTATS 26-M: El resultat de les eleccions municipals a Vinyols i els Arcs!"