Prades tanca la temporada d'estiu amb un augment de visitants del 43%

L'astroturisme i el centre de visitants del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, les claus de l'èxit

El turisme de proximitat surt ben parat del balanç de temporada. L'Oficina de Turisme de Prades augmenta un 43% els visitants respecte a l'any anterior, a través de les activitats fora del nucli que ha potenciat l'ajuntament, aplicant els protocols de seguretat de prevenció de contagis de la Covid-19.

Aquesta oferta ha consistit en visites guiades a la natura i activitats, que han comptat amb la col·laboració de diverses entitats, com l’associació excursionista Els Birimbins de Prades, Prades BTT, Prades Outdoors, l’Oficina de Turisme i el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.

Les cinc variants de visites guiades han augmentat el nombre de visitants, fins arribar al punt de duplicar-lo. Entre aquestes modalitats hi havia les ja oferides l'any anterior, com les visites culturals, de natura i pujada al campanar, a les que s'ha afegit la visita guiada a l’entorn rural al camp de cultiu.

Entre altres mesures, el consistori pradenc ha repartit unes 7.500 mascaretes al portal d'accés a la Plaça Major, acompanyades d'un tríptic informatiu sobre el comportament del visitant i, a final de la temporada, s'ha contractat un servei de seguretat privat.

L'astroturisme, el diamant de Prades

En total, més de 5000 persones han fet les seves consultes a l'Oficina de Turisme aquest estiu. Sumant dates assenyalades, com Sant Joan i l'11 de setembre, la xifra d'augment de visitants ascendeix fins al 43% respecte a l'any anterior, malgrat el mes de juliol i la primera quinzena de setembre, que «han sigut més atípiques», segons declaren des de l'ajuntament.

Dins aquest increment destaca la presència de l'astroturisme, on la inauguració del centre de visitants del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades ha generat interès entre els qui han visitat Prades aquest estiu, on el 90% dels participants en les activitats del municipi han vingut expressament per fer astroturisme.

Passat l'estiu sembla que la tendència es perpetuarà, amb diverses sessions del centre de visitants on les entrades s'esgoten amb quinze dies d'antelació.

Ocupació al 100% i augment de la població

Un dels altres atractius d'oci, la piscina municipal, només ha experimentat un 29% de descens de visitants respecte a la temporada anterior. En total, unes xifres que han suposat que la majoria d'establiments turístics de la vila vermella hagin assolit el 100% d'ocupació.

Prades compta amb vuit establiments hotelers de diferents tipologies, des d’hotels familiars, cases rurals, casa de colònies en anglès, càmping de quatre estrelles i fins i tot cases de fusta sobre els arbres i bungalows per veure les estrelles. Tant bars com restaurants també han omplert gairebé diàriament.

Per últim, una dada que l'Ajuntament de Prades valora molt positivament és que els visitants de segona residència han augmentat la seva estada estival, fins i tot alguns de manera definitiva, ja que la població de Prades, d'uns 590 habitants, ha augmentat en més d’una vintena durant el confinament.

"Vídeo: Es planten davant les màquines per aturar un nou parc eòlic al Baix Camp" "El Baix Camp, contra la instal·lació d'un nou parc eòlic"