A presó quatre persones per cultivar marihuana al Baix Camp

Més de 900 plantes i 36 quilos de cabdells de marihuana s'han trobat en dues cases d'Almoster i Mont-roig del Camp
La marihuana requisada al Baix Camp | Mossos d'Esquadra

 

Quatre homes de nacionalitat sèrbia, d'entre 28 i 46 anys i veïns d'Almoster, Salou i Mont-roig del Camp, han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal. 

Investigació oberta en el cas del cultiu de marihuana al Baix Camp

Tos quatre van ser detinguts el passat dijous 12 de juliol pels Mossos d'Esquadra de la comissaria del Baix Camp-Priorat. Dos dies després van passar a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Reus, que va decretar l'ingrés a presó dels quatre implicats. Malgrat això, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
Marihuana requisada al Baix Camp | Mossos d'Esquadra

 

Els fets comencen l'any passat, quan es té consciència de la possible existència de plantacions de marihuana ocultes a dues cases d'Almoster i Mont-roig del Camp. Durant aquesta investigació, els agents van veure que un grup d'homes serbis s'encarregava del manteniment de les plantacions i que tenien molta cura per no ser descoberts per la policia, amb la qual cosa prenien moltes mesures de seguretat. 
 
Un dels habitacles a una casa | Mossos d'Esquadra

 

Dos escorcolls a cases d'Almoster i Mont-roig del Camp

Un cop assegurats de l'activitat il·legal, el 12 de juliol es van fer dues entrades als domicilis d'Almoster i Mont-roig del Camp. Als immobles van observar diverses habitacions per cultivar marihuana, amb estructures muntades i aïllades per evitar la detecció tèrmica i dificultar la seva localització. 
 
Habitació on hi havia marihuana amagada | Mossos d'Esquadra

 

Més de 900 plantes de marihuana requisades al Baix Camp

L'escorcoll va servir per a intervenir 908 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, a més de 36 quilos de cabdells de marihuana secs llestos per distribuir de forma immediata. D'altra banda, es van trobar instal·lacions modernes formades per 2 extractors d'aire, 162 làmpades, 163 transformadors, 8 extractors d'aire industrial, 23 filtres de carboni, 18 ventiladors o 4 aparells d'aire condicionat, entre d'altres. Tota aquesta instal·lació estava connectada a la xarxa de forma il·legal.
 
 
També van requisar material essencial per al cultiu i manteniment de les places, com pots de fertilitzants, sacs de terra o un centenar de llavorers. Amb aquest panorama evident, els agents van prendre la decisió de detenir tres homes a la casa de Mont-roig del Camp i un quart a l'immoble d'Almoster. La hipòtesi principal és que el grup repartia droga internacionalment; preparaven la marihuana, l'envasaven al buit i la feien arribar a l'estranger. 
 
Caixes amb marihuana intervinguda al Baix Camp | Mossos d'Esquadra

 

 

"Almoster inicia la Festa Major d'Estiu aquest cap de setmana" "Un ciclista, evacuat en helicòpter en patir un accident a l'N-340, a Mont-roig"