Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d'Enceses

Es durà a terme el 4 de maig | Les colles de diables tenen temps per inscriure's fins al 6 de febrer
Imatge del primer Concurs Nacional d'Enceses a Picamoixons | Benjamí Heras

 

El municipi de Riudoms serà enguany l'encarregat d'acollir el segon Concurs Nacional d'Enceses, un esdeveniment únic al territori que aplegarà a 14 colles de diables de Catalunya, Illes Balears i de la Catalunya Nord. Una excusa perfecta per gaudir del foc, l'espectacle i la cultura popular. En aquesta segona edició Riudoms serà la seu del concurs, que enguany es durà a terme el pròxim 4 de maig. Les colles de diables i dimonis interessades a participar encara són a temps d'inscriure's fins al dia 6 de febrer.

Riudoms organitza el 2n Conrus Nacional d'Enceses | Cedida

 

Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d'Enceses

Enguany Riudoms acollirà el Concurs Nacional d'Enceses que en aquesta ocasió serà la segona vegada que es realitza. Les colles de diables competiran entre elles per realitzar la millor actuació amb foc, petards, enceses i 'carretilles'. El concurs es basarà en dues fases; una d'actuació sense restriccions on les colles portaran les seves pirotècnies, i una altra on els diables hauran d'improvisar amb les pirotècnies que els hi faciliti l'organització.

Enguany es durà a terme el pròxim 4 de maig | Redacció

 

Una troballa on participaran centenars de diables per fomentar la qualitat artística de les colles i servir d'aparador de l'àmplia diversitat artística d'enceses del país. L'any passat es va fer la primera edició del Concurs Nacional d'Enceses a Picamoixons, amb més de 470 diables participants i gairebé 2.000 persones assistents com a espectadors. Un aplegament d'amants del foc que va fer lluir a 11 colles. La colla «Lo Golafre» de Tortosa va ser la guanyadora de la primera edició l'any passat.

Participaran 14 colles

Riudoms ja es prepara per rebre la segona edició del concurs i les colles que vulguin participar-hi tenen fins al dia 6 de febrer per inscriure's. En aquesta edició se seleccionaran un total de 14 colles que seran escollides mitjançant un sorteig. El dia 10 de febrer es donaran a conèixer les colles participants, que seran dues en representació de cada vegueria.

El dia 6 de febrer es tancarà el període d’inscripció per les colles | Cedida

 

Últims dies per inscriure's

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya és l'encarregada de gestionar aquest esdeveniment cultural amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riudoms, per tant totes aquelles colles de diables que estiguin interessades encara es poden inscriure en el següent enllaç.

"ATENCIÓ: Bones notícies per als afectats pel cas de la Cooperativa de l'Aleixar!" "Comencen les obres de renovació de serveis i pavimentació del nucli antic de Castellvell"