Riudoms destinarà 45.000 euros a subvencions pels comerços i empresaris per la crisi de la Covid-19

També es treballen amb mesures econòmiques en l'àmbit social
Riudoms prepara subvencions per a fer front a la crisi del coronavirus | Aj. Riudoms

L'Ajuntament de Riudoms ha anunciat que està treballant en un paquet de subvencions per valor de 45.000 euros destinades al sector comercial i empresarial local per fer front a les conseqüències econòmiques arran de la crisi sanitària de la Covid-19

El govern municipal ha recollit diverses propostes que han sorgit de les reunions que la Regidoria de Promoció Econòmica i l'alcalde, Sergi Pedret, mantenen amb la Taula de Comerç i el col·lectiu de restauradors del municipi. Aquestes propostes van des de la necessitat de rebre suport econòmic per fer front a les despeses dels negocis durant el temps que han hagut d'estar tancats, fins a accions més promocionals, com ara l'elaboració d'una guia d'establiments i serveis locals per fomentar el consum de proximitat.

L'Ajuntament de Riudoms assegura que, des del primer dia d'estat d'alarma, la seva prioritat ha sigut la protecció i l'acompanyament als comerços i serveis. Una de les primeres accions que es va dur a terme va ser el repartiment d'un lot de material de protecció amb guants, mascaretes de tipus FFP2, gel hidroalcohòlic i bates d'un sol ús, a tots els comerços i establiments amb atenció al públic. El consistori hi ha destinat més de 16.000 euros, amb l'objectiu de protegir comerciants i clients.

Propostes per donar suport econòmic en diferents sectors

També s'han aplicat mesures destinades a ajudar el sector de la restauració, com ara alliberar els restauradors de les taxes de les terrasses i que puguin ampliar l'espai de taules i cadires per respectar l'aforament màxim possible. A més, els bars i restaurants de Riudoms tampoc han hagut de pagar la concessió municipal mentre han estat tancats. 

A banda de les propostes destinades al teixit comercial i empresarial, el consistori ha treballat també amb diverses mesures econòmiques en l'àmbit social destinades al conjunt dels ciutadans. Per una banda, s'han suspès els pagaments d'impostos i taxes municipals, adoptant pròximament el calendari i períodes ordenats per BASE, que han estat ajustats per facilitar els pagaments als veïns i veïnes. 

D'altra banda en l'àmbit social i de famílies, s'ha eximit el pagament de les quotes de la Llar d'Infants, del servei de menjador escolar, de l'Escola Municipal de Música i de les instal·lacions esportives municipals durant tot aquest temps que no s'han pogut prestar els serveis.

A mesura que s’avança en la desescalada i la situació sanitària vagi millorant, el govern municipal ha avançat que anirà anunciant noves mesures. Algunes d’elles s’estan treballant per portar a aprovació al proper Plenari de l’Ajuntament, com la supressió de les fiances en les obres menors a 12.000 euros o la bonificació al 100% dels certificats o volants d’empadronament o convivència quan se sol·licitin per accedir a una subvenció o ajut de qualsevol administració o entitat.

"L'Ajuntament de Riudoms prepara lots amb material de protecció per als establiments" "Passar-te a la factura digital d'aigua pot ajudar a lluitar contra el coronavirus"