Sergi Pedret, nou alcalde de Riudoms: «Teníem preparat i molt treballat el relleu»

Substitueix a l'alcaldia a Josep Maria Cruset, nou president del Port de Tarragona
Sergi Pedret, alcalde de Riudoms | Àngel Ullate

 

L'Ajuntament de Riudoms té, des d'aquest dissabte, nou alcalde. El càrrec, que durant els darrers onze anys ha ocupat Josep Maria Cruset, recau, des d'ahir, en el fins ara regidor de Serveis Públics de l'Ajuntament de Riudoms. Quan falten només sis mesos per a les eleccions municipals, qui encapçalarà la llista electoral es posa als comandaments del consistori riudomenc.

El relleu, sobtat a aquestes altures de mandat, ve provocat pel nomenament de Josep Maria Cruset com a president del Port de Tarragona. Després de mesos d'especulacions, el fins ara alcalde de Riudoms ja ha pres possessió com a president de l'Autoritat Portuària en substitució de Josep Andreu. De retruc, a l'Ajuntament de Riudoms també hi ha hagut canvi de llocs.

El fins ara regidor de Serveis Públics, Sergi Pedret, ocuparà l'alcaldia. L'oposició riudomenca ja ha criticat que sigui el número vuit de la llista electoral anterior qui sigui nomenat alcalde. Dubten, també, que pugui assumir la responsabilitat, ja que no era tinent d'alcalde ni formava part de la Junta de Govern. Al plenari s'incorpora Eugenia Montalvo, i passa a presidir-lo, oficialment des del plenari d'ahir, Sergi Pedret, a qui TarragonaDigital ha entrevistat per parlar del relleu, del que queda de mandat i de la precampanya electoral.

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms | Àngel Ullate

 

Sergi Pedret es converteix en alcalde quan falten sis mesos per a les eleccions

—Arribeu a l'alcaldia quan menys s'espera, quan falten sis mesos per a les eleccions. Com es fa una transició com aquesta?

—Teníem preparat i molt treballat el relleu com a cap de llista, però les circumstàncies i el Port de Tarragona han accelerat una mica el procés, i han fet que passi per l'alcaldia abans de presentar-me a les eleccions. Bàsicament el relleu es fa amb confiança, amb confiança de l'antic alcalde i de tot l'equip de govern.

—I per tant, què n'hem d'esperar, d'aquests sis mesos d'alcalde Pedret, a Riudoms?

—En aquests sis mesos no hi haurà grans canvis respecte al mandat del Josep Maria, això és una continuïtat de la feina feta per tot l'equip. Nosaltres ens presentàvem a les eleccions del 2015 amb un programa, que seguirà sent el compromís per aquests sis mesos, i els esforços els dedicarem a fer efectiu el programa electoral amb el qual ens vam presentar.

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms | Àngel Ullate

 

—Hem d'entendre, per tant, que seguiran endavant Plans com el del Nucli Antic o el del Comerç Local sense obrir-ne de nous?

—Exacte, aquests sis mesos els encarem amb la continuïtat dels Plans i els treballs que estem fent. Treballem en diferents línies estratègiques, la dels joves amb el Pla de Joventut Local, amb la incorporació d'una nova dinamitzadora de Joventut i una tècnica de Joventut; també treballem per a la gent gran, treballem amb els Serveis Socials una àmplia oferta d'activitats lúdiques i formatives per a la gent gran.

Treballem per al Nucli Antic i els seus veïns a través del Pla de Dinamització del Nucli Antic, que és un dels eixos principals d'aquest mandat. Treballem amb el Pla de Dinamització Comercial, per descomptat, i seguim treballant en esports i cultura fent que Riudoms miri als pobles veïns i ofereixi una sèrie d'activitats per atraure els veïns d'altres pobles cap a Riudoms.

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms | Àngel Ullate

 

Les eleccions municipals del 2019

—Tot aquest conjunt de Plans Estratègics tenen una segona fase que es vulgui engegar el 2019?

—Les idees que tenim de cara al 2019 és fer efectius els Plans Estratègics de Dinamització del Nucli Antic, del Comerç Local, Pla de Turisme, Pla de Joventut... La idea és dur-los a terme i, per tant, treballar amb i per a la gent; tots aquests Plans van enfocats als veïns i veïnes de Riudoms i treballats amb ells.

—Heu dit que sereu cap de llista a les eleccions municipals, amb quina marca?

—Nosaltres ens presentarem a Riudoms com a Junts per Riudoms. És una de les línies que el partit ens oferia i creiem que és la marca que més representa la idea que tenim de Riudoms. La paraula 'junts' ens agrada perquè significa transversalitat i opinions diferents, i que sigui Junts per Riudoms, al final és l'objectiu; la idea és fer u equip de persones que estimin junts a Riudoms.

—Aparqueu, per tant, el PDECat?

—El PDECat no l'aparquem, simplement considerem que la marca Junts per Riudoms és més global, incorpora més gent, també la gent del partit, la gent del PDECat.

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms, durant l'entrevista de TarragonaDigital | Àngel Ullate

 

El relleu en el càrrec

—Substituïu un alcalde que és un dels pesos pesants del partit al territori, com s'agafa un càrrec després d'un perfil com aquest?

—S'agafa amb respecte i responsabilitat. Tots coneixem la figura del Josep Maria Cruset, també fora de l'alcaldia de Riudoms, pel que ha significat per a la nostra demarcació i també per al nostre país. El relleu és a l'alcaldia, no als càrrecs de partit, però s'agafa amb respecte i amb il·lusió, és un canvi important. Som persones diferents que encapçalem un mateix projecte.

De fet, aquest canvi també significa una nova incorporació dins el nostre equip de govern, que és l'Eugenia Montalvo, que també fa que, per primera vegada, l'equip de govern que dirigeix l'Ajuntament de Riudoms tingui més dones que homes, que també ens agrada remarcar-ho i normalitzar-ho; és un fet que no hauríem d'haver de reivindicar però avui en dia és necessari que ho fem.

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms | Àngel Ullate

 

—Pel que fa a l'oposició municipal, ja ha qüestionat o posat en dubte que, com que no éreu tinent d'alcalde ni formàveu part de la Junta de Govern, poguéssiu assumir la responsabilitat. Què els responeu?

—Jo formava part d'un equip de govern on les responsabilitats estaven molt repartides però treballàvem molt en equip. És veritat que no formava part de la Junta de Govern, però era regidor de la regidoria de Serveis Públics, que és la regidoria que fa moure el funcionament diari del nostre poble. Porta tots els serveis essencials que l'Ajuntament fica a disposició dels nostres veïns; per tant, és una de les regidories amb moltíssima responsabilitat en el dia a dia, i amb molt de contacte amb els nostres veïns. La responsabilitat és compartida, i qualsevol dels tretze regidors del plenari pot ser nomenat alcalde.

—Llavors, quina relació hem d'esperar, durant aquests sis mesos, amb l'oposició?

—La volem treballar com una relació cordial, volem escoltar tothom, volem parlar amb tothom, i ens interessa, per descomptat, l'opinió de l'oposició. Representen a una sèrie de veïns del nostre poble; com que volem escoltar a tots els veïns del poble, volem tenir una relació cordial i de tu a tu amb l'oposició, i així serà.

"Riudoms convoca el Concurs de Pessebres 2018" "ATENCIÓ: Un noi, ferit en un incendi a la Selva del Camp"