Troben una serp a Vandellòs originària dels deserts d'Amèrica del Nord

L'animal pertany a una espècie constrictora no verinosa i ha estat tralladat al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya

 

Els Agents Rurals del Baix Camp van recollir el passat divendres una serp d’una espècie provinent de l’Amèrica del Nord. Concretament, van trobar un exemplar de Lampropeltis getula nigrita. Aquestes serps són petites i de color fosc, constrictores, no venenoses i el seu hàbitat són els deserts de Mèxic i de l’estat de Califòrnia als Estats Units. Pel tipus d’espècie a la qual pertany, que no és pròpia del territori, els agents creuen que la serp es va escapar d’un terrari d'algun veí de la zona.

Segons informen els agents rurals, després de la seva troballa, l’animal va ser traslladat al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) que es troba a Masquefa, a la comarca de l’Anoia. El CRARC és una institució especialitzada en la reintroducció de rèptils i amfibis al seu hàbitat natural sempre que sigui possible.

Els Agents Rurals troben diverses cigonyes mortes a les Terres de l'Ebre 

En els últims dies, els Agents Rurals han hagut de recollir diverses cigonyes mortes a les Terres de l’Ebre. L’últim cas es va produir el dia 21 d’agost a Sant Jaume d’Enveja. Allà, van recollir 3 cigonyes mortes sota els suports d’una línia elèctrica. Una quarta cigonya que va resultar ferida va ser traslladada al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Canal Vell a Deltebre.

Una de les cigonyes mortes a Amposta | Agents Rurals

 

Pocs dies abans, el 16 d’agost van ser trobades altres set cigonyes mortes aquest cop després que topessin contra unes torres de mitja tensió a Amposta. Els Agents Rurals van portar també una vuitena cigonya ferida al centre de recuperació de Deltebre.

Totes aquestes morts es deuen, segons els Agents Rurals, a què les aus estan començant la seva migració cap a zones més càlides de l'Àfrica. Veuen en les torres elèctriques un lloc que sobresurt on poder descansar, i només posar-se a sobre, s'electrocuten i cauen a terra la majoria de cops amb conseqüències fatals. 

 

"ATENCIÓ: Un ferit en bolcar una autocaravana a l'A-7, a Mont-roig del Camp" "AGENDA: Tots els actes de la Festa Major de les Borges del Camp"