L'Ajuntament de Torredembarra fomentarà la construcció d'habitatge social

El consistori ha creat una comissió per estudiar la millor manera d'incentivar les empreses immobiliàries

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d'Urbanisme del municipi, ha anunciat la creació d'una comissió tècnica per establir mesures per fomentar la construcció d'habitatge social.

D'aquesta manera, es posaran sobre la taula un seguit de mesures per incentivar que les empreses immobiliàries que construeixin nous habitatges al municipi destinin una part de la nova construcció a fins socials. En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas, ha explicat que una de les iniciatives serà la de condicionar l'atorgament de futures llicències a l'existència d'un percentatge mínim d'habitatges socials.

Torredembarra cap a esdevenir garant d'un habitatge digne

Segons preveure la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, els habitatges amb fins socials podrien ser destinats a la venda o al lloguer social. De fet, l'acord a què han arribat fa pocs dies en aquest àmbit la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona obre la porta a estudiar mesures que també garanteixin l'accés a un habitatge digne, adaptades a la realitat de Torredembarra.

Per la seva banda, Clara Solivellas ha explicat que caldria determinar quin percentatge d'obra nova es podria destinar a l'habitatge social, tenint en compte cas per cas. També ha manifestat que encara és aviat per poder establir unes previsions i que caldrà veure l'evolució del sector; però com a exemple de la qüestió, enguany s'han atorgat tres llicències per a nous edificis amb un número aproximat de 70 habitatges.

Amb tot plegat doncs, es tracta d'estudiar les possibles mesures a desenvolupar, on caldrà veure més endavant en quines accions es poden materialitzar.

Torredembarra ja compta amb una Ordenança reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits amb l’objectiu de mobilitzar l’habitatge buit en mans de les entitats financeres i grans empreses. Amb tot, les dificultats administratives que comporten aquests tipus de procediments han fet pensar en la necessitat d’establir també altres mesures.

"Creixell inaugura el pessebre monumental de Cal Cabaler" "ATENCIÓ: La reconversió de l'antiga N-340 a Torredembarra, més a prop"