Altafulla presenta la programació per la Festa Major del Quadre de Sant Antoni

Els actes centrals se celebraran entre el 7 i l'11 de setembre, però aquest dissabte ja començaran els actes previs amb un espectacle musical

 

Aquest divendres, dia 31 d'agost, es presentarà el programa d'actes de la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni d'Altafulla, la festivitat coneguda com 'La Petita'. La programació recull una trentena d'actes variats on prenen un paper important les entitats locals i de la qual destaca la celebració del quinzè aniversari dels Bastoners i del 45è dels Castellers d'Altafulla.

Aquest cap de setmana se celebren actes previs

Malgrat que 'La Petita' donarà el tret de sortida el divendres de la setmana que ve, 7 de setembre, a la una del migdia a la plaça de l'Església, amb el tradicional llançament de coets d'esclat del Grup de Diables d'Altafulla i el repic de campanes, el programa s'encetarà aquest mateix dissabte amb els actes previs. Per una banda, a dos quarts de vuit del vespre, s'inaugurarà l'exposició del pintor local Josep Maria Bellido, a la Pallissa de l'Era del Senyor. I per l'altra banda, mitja hora més tard a la Violeta tindrà lloc l'espectacle musical 'El somni blau, una història d'amor'.

La Festa Major d'Altafulla manté els actes tradicionals, com és el cas de la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni 'Memorial Baltasar Rabassa', que enguany celebra la seva vintena edició, o la Jornada de dibuix infantil 'Josep Sala'. Així mateix, com sempre, se segueixen celebrant les cercaviles del seguici popular, els correfocs o la Festa Gastronòmica de les Cultures, que es durà a terme el 8 de setembre.

Els actes més destacats de 'La Petita'

Un dels actes més destacats és la celebració del quinzè aniversari dels Bastoners d'Altafulla, el mateix dissabte 8 de setembre, i que acollirà en la celebració la desena edició de la Festa Bastonera de les comarques meridionals, en què es farà una cercavila conjunta de les colles participants des de la plaça de l'Església, a les 18.30 h. A la nit continuarà la festa al Parc del Comunidor, amb la música del grup Pop'n Roll.

Els Bastoners no seran els únics que celebraran l'aniversari. Els Castellers celebren durant la Festa Major el seu 45è aniversari, i ho faran el dia 15 de setembre a la Diada castellera, que se celebrarà a la plaça del Pou, amb l'actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Els liles posaran punt final a la festa d'aniversari davant del Castell, amb el concert Amunt-Enfila't, que organitzen amb col·laboració amb l'associació de joves Towntobe.

La jornada central coincideix amb la Diada de l'11 de setembre

La jornada central de la Festa Major Petita d’Altafulla se celebrarà el dimarts 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne amb la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, que es farà a l’Ermita de Sant Antoni. Pel que fa a la celebració institucional de l'11 de setembre, començarà amb la hissada de la bandera estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt. A la tarda, hi haurà un espectacle musical per a infants a la plaça Martí Royo.

Imatge de la Diada castellera de l'any passat. | Colla Vella dels Xiquets de Valls

 

El Correfoc dels Diables d'Altafulla tancarà la festivitat de la Diada i Festa Major de Sant Antoni, que a més dels actes destacats ha programat altres activitats com sessions de cinema a la fresca, tornejos, exposicions, tallers infantils i actuacions musicals en directe.

"Creixell ja es prepara per a la Festa Major del Santíssim Sagrament" "VÍDEO: El missatge del raper Valtonyc sobre els Versots dels Diables de Torredembarra"