El primer bany de l'any, un inici valent del 2020 a Torredembarra

L'acte se celebra cada 1 de gener a dos quarts de dotze del migdia
Una de les anteriors edicions del Primer Bany de l'Any a Torredembarra. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Ja és tota una tradició: els anys comencen, a Torredembarra, a l'aigua. La localitat organitza des de ja fa dècades el Primer Bany de l'Any, que aquest dimecres donarà la benvinguda al 2020. Després de la revetlla de Cap d'Any, que sol allargar-se —i més enguany, que Torredembarra recuperarà una festa per a tots els públics al Casal Municipal—, i de dormir unes hores, els torrencs més valents se citen a dos quarts de dotze del migdia a la plaça de Josep Valls Ibern, és a dir, la plaça de l'Església de Baix a Mar. És allà on comença el que ja és tot un ritual.

El primer bany de l'any, tota una tradició a Torredembarra

Els és igual que sigui 1 de gener i que la temperatura no superi els quinze graus: centenars de persones s'aplegaran a Baix a Mar amb bikinis, banyadors i no gaire roba més, disposades a posar-se en remull per començar el 2020. Abans, però, tocarà fer exercici. Com cada any, una sessió de mitja hora d'aeròbic servirà com a escalfament previ a aquest esdeveniment.

Just després hi haurà la tradicional fotografia de família sobre la sorra de la platja de Baix a Mar. I amb el migdia, just a les dotze, serà el moment: centenars de persones —algunes, de forma més decidida que no pas altres— entraran a l'aigua per inaugurar el 2020. Hi haurà qui faci més escarafalls, hi haurà qui es llenci de pet al mar, però tothom gaudirà d'aquest bany hivernal i massiu que ha consolidat la seva fama a Torredembarra i a la contornada.

Les imatges que quedaran de l'acte, com cada primer de gener, seran de caràcter festiu i, òbviament, no fallaran els motius nadalencs en algunes de les indumentàries dels participants. El Primer Bany de l'Any és un esdeveniment molt i molt consolidat a la Torre i que, tot i que se celebra a diversos municipis costaners del país, al municipi ha guanyat molt de renom i aplega persones del poble, però també procedents de fora.

Enguany, a més, el primer migdia de l'any presenta novetats. Quan l'acte acabi, des de la regidoria de Turisme s'ha organitzat un torneig de tennis platja que arrencarà a dos quarts d'una del migdia. El Torneig Birra Express - Happy Beach Year, doncs, serà el colofó d'una matinal molt festiva a Baix a Mar.

Riudeubas: «Encoratgem tothom a venir al Primer Bany de l'Any»

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Torredembarra, Marina Riudeubas, ha manifestat a TarragonaDigital que «el Primer Bany de l'Any és una tradició molt bonica i molt arrelada aquí a la Torre» i que des del seu departament treballaran «per mantenir aquest acte tan consolidat». «És una manera de començar l'any amb valentia», ha explicat Riudeubas, que ha fet una crida: «Encoratgem tothom a venir al Primer Bany de l'Any i a començar el 2020 capbussant-se a la platja de la Torre», ha dit l'edil de Turisme. Qui s'hi atreveixi, doncs, ja pot preparar el banyador.

El primer bany de l'any 2017 a Torredembarra, en una imatge d'arxiu. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

"🔴 Virgili, alcalde de Roda: «El nou govern ha arrencat bé, es nota l'experiència»" "🏖 LA TORRE: Més d'1.800.000 usuaris a les platges aquest 2019"