Una bicicletada molt popular per 'cremar' els torrons, a Torredembarra per Sant Esteve

Serà a les deu del matí i acabarà amb un esmorzar a la plaça del Castell
Un grup de participants de la bicicletada popular de Sant Esteve. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Nadal i Sant Esteve són, per excel·lència, dos dies de recolliment, de família, d’àpats i d’estar a casa. Són jornades celebrades a totes, o gairebé totes, les cases i en què, d’activitat més enllà de la porta no n’hi sol haver gaire. Però és clar: les festes de Nadal es viuen amb intensitat a Torredembarra, on sí que hi ha una proposta per trencar la tònica del 25 i 26 de desembre. És, a més a més, tot un clàssic: la bicicletada popular de Sant Esteve.

Des de ja fa molts anys, cada 26 de desembre al matí, la Unió Ciclista Torredembarra i l’Ajuntament organitzen aquesta cita, oberta a tothom, que convida a fer una agradable ruta amb bicicleta per l’interior del terme municipal de la Torre. Els darrers anys s’hi han unit fins a dos o tres centenars de persones de totes les edats que aprofiten les hores prèvies al darrer dels grans dinars del Nadal per fer una activitat diferent.

La Bicicletada de Sant Esteve a Torredembarra parteix des de la plaça de Mossèn Joaquim Boronat. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

«Ens agrada que hi participi el màxim de gent possible»

Com diem, doncs, la bicicletada popular del matí de Sant Esteve és un clàssic de les festes nadalenques a Torredembarra. «És un acte molt popular, que fa molts anys que funciona i que la gent de Torredembarra ja coneix a la perfecció», explica a TarragonaDigital el president de la Unió Cicilsta Torredembarra, Paco Marsal.

La cita, també com cada any, és a les deu del matí a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat… és a dir, a la plaça de les Monges. «Convidem a tothom que participi, és un recorregut molt senzill, on no sortirem de la Torre i anirem sempre per superfície asfaltada», comenta Marsal, que detalla més tard que la distància que es recorrerà de set quilòmetres i mig. Per cert, no hi falten els participants que, aprofitant les dates, decidieixen fer el recorregut amb alguna peça de roba nadalenca, com la gorra del Pare Noel, o fins i tot amb el vestit complet.

Una de les gràcies de la bicicletada de Sant Esteve és veure-hi gent de totes les edats, des de persones grans fins a canalla ben menuda. «És un acte dirigit a públic familar, perfectament apte perquè els més petits vinguin amb els pares i també els avis», diu Marsal, descrivint de fet una imatge molt comuna en aquest acte, que trenca la rutina dels àpats i fa cremar els torrons i, a més, permet fer-ho com la resta del Nadal: en família.

La cita acabarà, un any més, a la plaça del Castell amb coca i xocolatada per a tots els participants. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Al final del recorregut, coca i xocolata per a tots els participants

A les deu del matí, doncs, es donarà el tret de sortida a la marxa que, pedalada a pedalada, arribarà, després dels set quilòmetres i mig de recorregut, a la plaça del Castell de Torredembarra. Serà allà on la regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra posarà el colofó a aquest matí de Sant Esteve esportiu i festiu alhora.

Tots els participants podran gaudir d’un bon esmorzar per recuperar forces a base de coca i xocolata. A més, el pilot torrenc Àngel Batlle, del Bikepark Costa Daurada de Torredembarra, oferirà una exhibició del seu esport a la mateixa plaça del Castell. Serà el fi de festa ideal a un dels clàssics del Nadal torrenc, a poca estona de gaudir del dinar de Sant Esteve i seguir amb la celebració de les dates nadalenques. Un bon moment per participar en un acte divertit i gaudir de les festes d’una forma diferent.

"🔥 Marxa de torxes a Torredembarra per reclamar «la llibertat dels presos polítics»" "‼ ATENCIÓ: Les possibles solucions a la regressió de la platja d'Altafulla"