Campanya de la Policia Local de Torredembarra per controlar l'ús del casc

Es durà a terme fins el proper diumenge, dia 26 de maig
La Policia Local de Torredembarra durà a terme la campanya de control als motoristes durant tota aquesta setmana. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Del 20 al 26 de maig, és a dir, entre aquest dilluns i aquest diumenge, la Policia Local de Torredembarra duu a terme una campanya de control del casc orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. Aquesta campanya institucional es fa en diverses tandes a tot Catalunya, en coordinació amb la resta de policies locals, Mossos d’Esquadra de Trànsit i el Servei Català del Trànsit.

La Policia Local de la Torre controlarà l'ús del casc en la conducció de motocicleta i ciclomotors

La Policia Local de Torredembarra denunciarà la no utilització del casc homologat com a element de seguretat passiva en l’ús de la motocicleta i de ciclomotors. En un comunicat, la policia torrenca ha volgut recordar l’obligatorietat d’immobilitzar el vehicle sempre que no s’utilitzi el casc homologat.

Els agents de l’autoritat en funcions de vigilància i control de trànsit controlaran aquesta obligació i en denunciaran l’incompliment. Cal recordar que el conductor també és el responsable de la infracció en el cas que l’incompliment sigui de l’acompanyant.

Una campanya de control a escala catalana del Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana una campanya per prevenir els accidents de motocicletes. Amb el bon temps i l'increment de la mobilitat d'aquests vehicles, la policia vigilarà a peu de carretera els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles.

Quinze motoristes han mort aquest 2019 en accidents de trànsit a les carreteres catalanes, i 105 han resultat ferits greus. Hi ha menys morts que el 2018, quan 18 persones van perdre la vida, però més ferits greus, ja que fa un any el recompte anava pels 85 en aquesta època.

També et pot interessar

"CRÒNICA | El debat electoral d'Altafulla: vuit monòlegs sense cap debat" "Dimarts, acte d'ABG a Cal Maiam"