Arriba la 33a edició del Festival Internacional de Música d’Altafulla amb una plaça de l'Església adaptada

Els organitzadors han reivindicat que «la cultura és segura» davant els riscos de la pandèmia del coronavirus
Els organitzadors han presentat el cartell del festival al mateix escenari on se celebrarà, la plaça de l'Església | Ajuntament d'Altafulla
 

El 33è Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla se celebrarà del 5 al 23 d'agost a la plaça de l'Església, oferint set actuacions de música de veu, dansa i cambra, en un certamen coordinat pel flautista Claudi Arimany i el Mestre Albert Sardà. 

Ahir dimecres, 22 de juliol, l'alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó, acompanyats pels codirectors artístics i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens; van presentar el cartell a la mateixa plaça que serà l'escenari protagonista del festival.

Jordi Molinera i Gemma Maymó van voler posar de manifest que «la cultura és segura», reivindicant-la com a motor econòmic i social d'Altafulla. Per a l'edició d'enguany, també s'ha condicionat l'espai, la plaça de l'Església, a «les mesures de seguretat requerides per al moment que vivim, i sobretot reduint-ne l’aforament», tal com es va poder comprovar a l'Altacústic. En el cas del Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla, l'aforament estarà limitat a 185 persones.

Festival Internacional de Música d’Altafulla va ser creat l'any 1988 i va estar dirigit per Claudi Arimany i el cantant coral David Van Asch. En els seus inicis només era un festival de veus, però en els darrers anys ha anat incorporant diverses disciplines com la dansa. Des de sempre, els seus promotors i organitzadors han volgut destacar la plaça de l'Església com a escenari, ja que compta amb una acústica particular.

El programa del FIM d'Altafulla

Els set concerts de l'edició d'enguany aniran succeint durant tot el mes d'agost i comptaran amb els millors solistes del moment. També hi haurà novetats especials com l’homenatge a Beethoven amb motiu del 250è aniversari del seu naixement, o el quartet de saxos ‘Kebyart Ensemble.

Concretament, el pròxim 5 d'agost actuaran Operetta vienesa, amb Robert Lehrbaumer (piano), Katrin Targo (soprano)i Julian Henao (tenor). El 7 d'agost, els assistents podran gaudir de les quatre estacions de Vivaldi, amb Matteo Marzaro (violí), Claudi Arimany (flauta), Eduard Sánchez (flauta) i l’Orquestra Camerata Musica Viva. El dia 11 d'agost hi haurà Música catalana per a piano dels segles XX i XXI,  amb Bernat Català (Piano) i, per altra banda, el 14 d'agost serà el torn de la música i dansa espanyola, amb Estefania Brao (ball), Joaquín Palomares (violí) i Fernando Espí (guitarra).

Acabant ja el mes d'agost, el dia 19 arriba una de les novetats especials, l'Homenatge a Beethoven, enq ue se celebrarà el 250è aniversari del seu naixement, amb Nicola Bulfone (clarinet), Valentino Zuchiatti (fagot) i Andrea Rucli (piano). El 21 d'agost, en canvi el quartet de saxos Kebyart Ensemble oferirà la seva música de la mà de Pere Méndez, saxo soprano; Victor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton.

Finalment, la cloenda del festival, el 23 d'agost, estarà protagonitzada per Johann Sebastian Bach i els colors musicals d’Europa, amb l’Orquestra Terrassa 48 i  la violinista Lana Trotovsek.

Diversos punts de venda d'entrades

L'Ajuntament d'Altafulla ha informat que les entrades es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a través de la pàgina web del festival o la del mateix ajuntament; així com als dispositius Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents i el mateix dia de cada actuació, una hora abans de l'inici, que serà per tots els casos a les deu del vespre.

El preu d’un concert és de 15 euros; el paquet de 4 concerts té un cost de 49 euros i l’abonament pel festival, 65 euros. Els titulars del carnet jove tindran un 50% de descompte en les entrades. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès són els encarregats de l'organització del festival, que enguany comptarà amb una inversió de 30.000 euros.

"Torredembarra: Activen el protocol per Covid-19 als horts ecològics de Cal Dània" "Atenció: Torredembarra obre el termini per demanar subvencions per al sector comercial"