Roda de Berà obre la convocatòria d'ajudes a les empreses que contractin personal del municipi

L'ajuntament destinarà 35.00 euros, distribuïts en dos línies d'actuació
Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 d'octubre | Pxhere
 

L'Ajuntament de Roda de Berà obre la convocatòria de subvencions per a empreses que contractin a persones desocupades del municipi, per tal de fomentar l’autoocupació i l’emprenedoria, que comptarà amb una despesa de 35.000 euros. Les empreses poden sol·licitar les ajudes fins al 30 d'octubre.

Es tracta d'una iniciativa pionera a la demarcació, creada l'any 2014 i que des de llavors ha tingut continuïtat «amb bons resultats». L'ajut busca dinamitzar el mercat laboral, donant suport a les petites empreses que apostin per la creació d'ocupació, sobretot després de la crisi del coronavirus.

En el marc de les polítiques del foment de l’ocupació de l’equip de Govern, es vol incentivar la contractació de veïns de Roda de Berà en situació d'atur per part d'empreses de tot el Camp de Tarragona; així com impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació ajudant els emprenedors.

35.000 euros repartits en dues línies d'actuació

L'Ajuntament de Roda de Berà destinarà 35.000 euros, que estaran distribuïts en dues línies d'actuació diferents. Concretament, 24.500 euros correspondran a la primera línia i aniran destinats a ajudar a les empreses a contractar persones desocupades empadronades a Roda de Berà.

La segona línia de subvenció, a la qual corresponen 10.500 euros, anirà destinada a l’autoocupació per a la creació d’una activitat empresarial individual, com a autònom, o col·lectiva.

En el cas de la primera línia d'actuació, l'ajuntament subvencionarà fins al 50% del contracte de cada treballador, amb un total de 950 euros mensuals bruts com a màxim, i amb un 50% mínim de la jornada. Quant a la segona, se subvencionarà fins al 50% de les despeses de l’activitat detallades a les bases, amb un màxim de 3.000 euros.

Les ajudes tenen un caràcter retroactiu a 1 de gener del 2020 i es poden sol·licitar fins al 30 d'octubre. Per a més informació, així com consultar les bases de la convocatòria i tota la documentació a presentar, es pot visitar l'apartat de subvencions de la pàgina web de l'ajuntament.

"Torredembarra: Un policia local de la Torre denuncia cinc vegades el seu superior" "Torredembarra inicia les obres de construcció del nou parc del carrer Lleida"