La vigília de la Festa Major de Roda arriba amb el correfoc i la revetlla

El Ball de Diables de Roda de Berà celebra enguany el seu desè aniversari
El Ball de Diables de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

La celebració del desè aniversari del Ball de Diables de Roda de Berà marca aquest dijous, 23 d'agost, la vigília de la Festa Major d'aquest municipi del Baix Gaià. I és que aquest divendres, 24 d'agost, serà el dia de Sant Bartomeu, és a dir, el dia gros de la festa rodenca. La Processó del Pa Beneït serà l'acte principal del dia de la Festa Major, que s'allargarà amb diversos actes al llarg del cap de setmana, tal com detalla el programa que publicava, ja fa uns dies, aquest mitjà.

El correfoc, un dels actes destacats de la vigília

Però a l'espera que arribi Sant Bartomeu, la vigília, que és aquest mateix dijous, arriba farcida d'actes, que s'intensifiquen especialment a partir del vespre. Serà a les vuit de la tarda quan actuïn a la plaça de l'Ajuntament els Falcons de Vilafranca.

En acabar la seva actuació, serà el torn per al Pregó de Festa Major, que enguany s'encarreguen de pronunciar Yoko Martínez i Mariona Fernández. Es tracta de les alumnes de l'Institut de Roda de Berà amb un millor expedient acadèmic del curs passat.

Cap a les nou del vespre, a la plaça de l'Ajuntament, el Ball de Diables pronunciarà els seus versots satírics, repassant de forma irònica l'actualitat local i nacional, i tot seguit encendran la tronada: serà l'inici de la festa. Just després, i en motiu del desè aniversari de l'entitat, començarà el Correfoc, que anirà des del carrer de Montjuïc fins a la plaça de Catalunya. A banda del Ball de Diables de la Riera, també hi actuaran la Mulassa de Torredembarra i els Tabalers de Sarrià.

La revetlla, també protagonista de la vigília, aquest dijous

A partir de les deu de la nit, el foc donarà pas a la música i començarà la revetlla de Sant Bartomeu. A aquesta hora, el DJ Chus oferirà la seva actuació musical a l'aparcament del costat del camp de futbol. Al mateix emplaçament, a la mitjanit, hi haurà Remember Music Show, amb les cançons, coreografies i vestuari més típics dels anys 60, 70, 80 i 90. En acabar aquest espectacle, es donarà pas a una discoteca mòbil a l'estil 'remember'.

"ATENCIÓ: CUP i ABG es podrien presentar junts a les eleccions municipals" "ATENCIÓ: Canvien de lloc la parada de bus de Torredembarra"