Creixell ja es prepara per a la Festa Major del Santíssim Sagrament

S'han programat actes els quatre caps de setmana que resten del mes de setembre

 

Arriba la primera setmana del mes de setembre i Creixell ja es prepara per viure amb intensitat la Festa Major del Santíssim Sagrament. La localitat del Baix Gaià celebra aquesta tradició que té els actes centrals, com és habitual, en el tercer cap de setmana del mes de setembre. Ara bé, enguany, s'han programat actes des del dia 7 fins el dia 29, de manera que els caps de setmana que resten d'aquest mes estan nodrits d'activitats a Creixell.

Un dels actes més destacats, de fet, serà el que obrirà la Festa. Es tracta d'un sopar popular per acomiadar l'estiu, que tindrà lloc aquest divendres, 7 de setembre, a les 21.00 hores, a la piscina municipal. Tothom haurà de portar el sopar, però no pas la beguda, ja que hi haurà servei de bar. Després de l'àpat, actuarà un DJ. Les inscripcions es poden fer a la piscina municipal fins aquest dimecres, 5 de setembre.

El nucli de la Festa del Santíssim Sagrament, del 14 al 16 de setembre a Creixell

El pinyol central de la Festa, però, serà el tercer cap de setmana del mes de setembre. Divendres, dia 14, a dos quarts d'onze de la nit, hi haurà ball a la plaça Major amb el grup Ruben's. Ja dissabte, dia 15, s'inaugurarà una mostra d'art a la Casa de Cultura Cal Cabaler. Duu com a títol «Papallones» i és de l'artista Rosalia Solé, del Follet d'Art. A la mateixa Casa de Cultura, a les set de la tarda, es farà el concert «Acords duals», de David Ugalde al teclat i Neus Flores com a cantant.

Aquell mateix dissabte, a les sis de la tarda, el protagonisme també serà per a la canalla: a la rambla de les Moreres hi haurà jocs tradicionals i animació infantil. El dia acabarà a les onze de la nit, amb ball a càrrec del grup 'Shákata' a la plaça del Mirador. 

Diumenge 16 tindran lloc els actes més litúrgics de la Festa del Santíssim Sagrament. A les 11.15 hores sortirà de l'Ajuntament la processó del Pa Beneït, i un quart d'hora més tard començarà l'ofici amb l'acompanyament de la Coral Santa Rosalia.

Acte seguit, es durà a terme la processó del Santíssim Sagrament, amb el guarniment d'altars i catifes de flors per part dels veïns. La Coral Santa Rosalia i la Cobla de Ministeris del Benifet acompanyaran la marxa. Per tancar la jornada, la cobla Ressò oferirà una ballada de sardanes a les sis de la tarda a la plaça Major.

Una de les imatges més incòniques de la Festa Major del Santíssim Sagrament: la processó. | TarragonaDigital.com

 

La Festa del Santíssim Sagrament es viu tot el setembre a Creixell

Però la Festa no acabarà aquí. El 22 de setembre serà un dissabte de cultura. A les 18.00 hores, a Cal Cabaler, s'inaugurarà la mostra d'escultures «La naturaleza nos habla», de Sylvia Castells. Una hora més tard, al Casal Municipal, la companyia Encert de Sabadell interpretarà l'obra «Ai Carai», de Josep Maria Benet i Jornet.

L'endemà, dia 23 de setembre a les nou del matí, arriba un altre dels actes destacats: l'exitosa mostra de vehicles clàssics, que arriba a la tercera edició i que enguany comptarà amb més de 120 vehicles, en una exposició que atrau molt de públic a Creixell. Serà al Casal Municipal.

La Festa del Santíssim Sagrament es tancarà dissabte, 29 de setembre. Al Casal Municipal hi haurà concert de 'Creixell Clàssic'. El tenor Jorge A. Jasso i la pianista Victoria Fernández interpretaran un «Homenatge a Pavarotti» a partir de les vuit de la tarda.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Creixell, Pilar Romero, ha aplaudit en declaracions a aquest mitjà «la gran participació a la Festa Major del juliol passat», i ha animat a gaudir de la Festa del Santíssim Sagrament als creixellencs i a la gent dels pobles veïns.

"VÍDEO: El missatge del raper Valtonyc sobre els Versots dels Diables de Torredembarra" "REPORTATGE: Els intensos dies del Seguici Popular abans de Santa Rosalia a la Torre"