Creixell inaugura el pessebre monumental de Cal Cabaler

L'edició d'enguany homenatja el reconegut pessebrista local Carlos Sentís
Creixell inaugura el pessebre monumental de Cal Cabaler | Ajuntament de Creixell

Com cada any durant les festes de Nadal, Cal Cabaler, la Casa de Cultura de Creixell, esdevé la seu del Pessebre tradicional i monumental de la localitat. La inauguració d'enguany va comptar amb una actuació musical i un sentit homenatge al pessebrista local Carlos Sentís.

D'aquesta manera, la Coral Infantil de l'escola Les Eres de Creixell, dirigida pel professor Jovi Martí, va interpretar quatre Nadales tradicionals catalanes, obrint un acte que també va comptar amb la presència dels autors del pessebre d'enguany, Francesc Sentís i Pere Vivancos; així com amb l'alcalde del municipi, Jordi Llopart, la regidora Pili Romero Gracia, nombroses veïnes i veïns, i les àvies i avis residents de la Llar d'avis Mar i Sol de Creixell.

Més de 30 anys de tradició pessebrista

El municipi del Baix Gaià, compta des dels anys vuitanta amb una tradició pessebrista que fou impulsada en bona part pel pessebrista local Joan Sentís; que trenta anys enrera va fomentar la creació i participació d'un concurs de pessebres, especialment diorames, que es muntaven a les cases dels diferents veïns de la localitat.

Fou a partir d'aquesta iniciativa, i de la monumentalitat del pessebre que creà Joan Sentís al municipi, que s'evolucionà cap al pessebre creixellenc per excel·lència que els darrers anys ha acollit la Casa de Cultura de Cal Cabaler. Aquesta evolució fou en gran part mèrit de Carlos Sentís, fill de Joan Sentís, que heretà la tradició familiar i feu una mica més gran la passió pels pessebres de totes les veïnes i veïns de Creixell.

Per aquest motiu, lamentant la desaparició de qui fou l'autor i impulsor de bona part dels pessebres monumentals dels darrers anys a la vil·la, el Pessebre tradicional 2018 homenatja Carlos Sentís i el seu pare; en un pessebre d'enguany que també compta amb un Sentís entre els seus constructors.

Creixell inaugura el pessebre monumental de Cal Cabaler | Ajuntament de Creixell

"ATENCIÓ: La reconversió de l'antiga N-340 a Torredembarra, més a prop" "L'Escola Municipal d'Adults de Torredembarra dobla el nombre d'alumnes en cinc anys"