Anna Magrinyà dimiteix de tots els càrrecs públics i del partit

Aquest dimecres es feia públic que se l'acusa d'haver falsificat la signatura del secretari municipal
Anna Magrinyà, les passades eleccions municipals. | TarragonaDigital.

Anna Magrinyà ha presentat la seva dimissió com a regidora de l'Ajuntament de Torredembarra, vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès i presidenta del PDECat a la comarca. L'edil de Junts per Catalunya, membre de la corporació municipal de 2015, ha presentat la seva renúncia després que aquest dimecres, 11 de desembre, es conegués que l'acusen d'haver falsificat la signatura del secretari municipal en vora 130 justificants laborals presumptament falsos.

En un escuet comunicat, Anna Magrinyà ha anunciat la seva decisió i ha explicat que ho fa «per preservar els valors, la bona feina i el projecte polític del partit que fins a dia d'avui he representat». La ja ex regidora de l'Ajuntament de Torredembarra agraeix al PDECat la confiança dipositada en ella i apunta que, amb la renúncia, podrà «tenir la llibertat suficient per poder treballar en la meva defensa». L'ex edil acaba agraint les mostres de suport rebudes.

Anna Magrinyà, regidora a la Torre des de 2015

Amb la seva dimissió fruit de l'escàndol, Anna Magrinyà posa fi a quatre anys i mig dedicats a la política local. El 2015, va ser escollida candidata de CiU a l'alcaldia de Torredembarra malgrat ser una desconeguda del panorama polític torrenc. Va assumir el complicat paper de liderar la llista convergent mesos després de l'escàndol de presumpta corrupció que va esquitxar l'anterior govern del partit, encapçalat per Daniel Masagué.

Magrinyà va obtenir l'acta de regidora en aconseguir 522 vots —també va ser escollit Joel Navas, per part d'Unió— i es va mantenir a l'oposició durant tot el mandat, en què el grup de CiU va passar a ser el del PDECat i Unió. Alhora, es va convertir en la presidenta local del nou Partit Demòcrata. L'any 2019, va liderar la candidatura de Junts per Catalunya. Magrinyà va aconseguir només la seva acta i 498 vots, una xifra força per sota de la seva expectativa. També va quedar a l'oposició.

Una figura amb certa projecció al PDECat tarragoní

En els darrers mesos, a més, Anna Magrinyà havia guanyat pes en l'estructura del PDECat i de la marca Junts per Catalunya a les comarques de Tarragona. Magrinyà era la presidenta del partit al Tarragonès i, durant la precampanya electoral de les municipals del maig, s'havia implicat en la confecció de les candidatures de Junts per Catalunya arreu de la comarca.

A més, des del passat mes de juny, Magrinyà era consellera comarcal del Tarragonès i, després del pacte entre JxCat, el PSC i els Comuns, al juliol va esdevenir vicepresidenta de l'ens. A les eleccions generals del passat 10 de novembre, Magrinyà va acompanyar Hèctor López Bofill i Assumpció Castellví com a candidata de Junts per Catalunya al Senat per Tarragona. Darrerament, doncs, la seva projecció política havia pres relativa volada. El cas que ha esclatat aquest 11 de desembre, però, l'ha truncat.

"🔴 ATENCIÓ: Magrinyà (JxCat), acusada de falsificar la firma del secretari municipal" "🎄 ALTAFULLA: L'encesa de l'enllumenat nadalenc iniciarà divendres el Nadal"