NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

L'Escola Municipal d'Adults de Torredembarra dobla el nombre d'alumnes en només cinc anys

L'Escola Municipal de Música també registra un increment significatiu de l'alumnat

 

Segons fonts del consistori torrenc, l'Escola Municipal d'Adults Mar de lletres de Torredembarra ha viscut un increment considerable del seu nombre d'alumnes, gairebé doblant el nombre de matrícules que es van fer fa només cinc anys. Un increment que també ha registrat l'Escola Municipal de Música de la localitat.

Majoria de dones amb més alumnes estrangers 

D'aquesta manera, l'Escola Municipal d'Adults del municipi de la capital del Baix Gaià va passar dels 140 alumnes matriculats el curs 2014-2015, a 173 el curs 2015-2016, 225 el 2016-2017, 241 el 2017-2018, i fins als 269 en el curs actual. Unes xifres que gairebé doblen el nombre inicial i que han registrat un augment ininterromput cada curs.

Entre les dades de matrícula, destaca l'augment amb els anys dels alumnes estrangers, passant de ser un 42,9% el 2014, a un 69% el 2017, provinents de 28 països diferents. D'altra banda, destaca també la important xifra de dones matriculades al centre, que en tots els anys han suposat més del doble dels homes assistents.

El regidor d'Educació, Jordi Solé, ha valorat molt positivament el notable increment de l'alumnat de l'Escola d'Adults, atribuint-ho a diverses raons; com podria ser la promoció exterior de l'escola, la facilitat d'accés, l'increment de les matèries que s'imparteixen, l'increment dels ajuts a diferents col·lectius i les rebaixes en els imports dels cursos. Un preu que en algunes matrícules arriba a ser anecdòtic, com seria el cas dels cursos d'iniciació al català i el castellà i el curs d'alfabetització, que tenen un preu d'inscripció de 5 euros.

En un context diferent, l'Escola Municipal de Música també aporta dades positives, registrant un augment del nombre de matrícules els darrers anys, passant dels 136 alumnes matriculats el 2015, als 174 matriculats aquest 2018; un increment general del 28%.

Alumnes de l'Escola Municipal de Música de Torredembarra | Ajuntament de Torredembarra

"Obert el termini per a la sol·licitud d'una plaça al pàrquing de Filadors, a la Torre" "Roda de Berà recaptarà fons per a La Marató amb un cap de setmana ple d'activitats"